Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης προσυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο και καλούμε όλους να το υπογράψουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση :
http://www.petitiononline.com/ios71110/petition.html
(αν τυχόν στην παρακάτω σελίδα δε φαίνονται σωστά τα ελληνικά επιλέξτε View-Character Encoding-Unicode).

Μια οδυνηρή έκπληξη περίμενε το σαββατοκύριακο των εκλογών όλους εμάς που αγοράζαμε "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" γιατί ακριβώς βρίσκαμε στις - μέχρι πρόσφατα - φιλόξενες σελίδες της, τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες έρευνες του "ΙΟΥ".
Επί 20 χρόνια η δημοσιογραφική ομάδα "ΙΟΣ" τιμούσε κυριολεκτικά τον τύπο και κοσμούσε την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στην οποία χάριζε κύρος, εγκυρότητα και προφανώς αναγνώστες, με τις έρευνές της που θα μείνουν στην ιστορία της δημοσιογραφίας ως παραδείγματα ερευνητικής δημοσιογραφίας με επιστημονική τεκμηρίωση και πολιτική οξύνοια, συνέπεια και τόλμη.
Έχει γίνει εδώ και καιρό προφανές ότι η ιδιοκτησία της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" έχει αποφασίσει να εντάξει - τελείως απροκάλυπτα πλέον – την εφημερίδα στο ενιαίο εθνικό μπλοκ που οδηγεί τη χώρα στο μεσαίωνα.
Δικαίωμα της βεβαίως να κλείσει με αυτήν την ιδιαίτερα συμβολική πολιτική κίνηση (αποπομπή του ΙΟΥ) την ιστορία της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ως «εφημερίδα των δημοσιογράφων».
Όπως και δικαίωμά μας να εκφράσουμε δημόσια την αγανάκτησή μας για την προσπάθεια φίμωσης της μόνης δραστήριας δημοσιογραφικής ομάδας από τη μεταπολίτευση η οποία με τη συλλογικότητα, μεθοδικότητα, συνεχή και συνεπή παρουσία της αποδεικνύει ότι μπορούν να υπάρξουν και δημοσιογράφοι ανεξάρτητοι, με αξιοπρέπεια, κρίση και πολιτική εγκυρότητα.
Με την επιστολή αυτή θέλουμε επίσης δημόσια να ευχαριστήσουμε τον «ΙΟ» γιατί επί μια εικοσαετία με την παρουσία και την αδιαπραγμάτευτη στάση του συνέβαλε καθοριστικά στην έγκυρη ενημέρωση και την ανάπτυξη κριτικής πολιτικής σκέψης.
Μας έμαθε και μας έπεισε ότι η συλλογικότητα, συντροφικότητα και πολιτική συνέπεια είναι ο μόνος δρόμος πραγματικής αντίστασης απέναντι στο αδιέξοδο του ατομισμού και της κερδοσκοπίας.
Τα είκοσι χρόνια εμπειρίας του «ΙΟΥ» δεν είναι δυνατόν να πεταχτούν στα σκουπίδια της αναξιοπρέπειας!
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι γίνεται πια, πάνω από επιτακτική, η ανάγκη να δρομολογήσουμε συγκεκριμένες λύσεις για τη δημιουργία εναλλακτικής πρότασης με στόχο την κάλυψη των ζωτικών πια αναγκών ενημέρωσης μας. 

http://www.petitiononline.com/ios71110/petition.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου