Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση Συνδικάτου ΙΓΜΕ ενάντια στην εφεδρεία


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ–
ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-
ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
………………………………………………………………………………………………………….………………………………………………….
Αθήνα 31/1/2011
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 10 πμ. ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Μεσογείων 119)
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Συντονιστικό πραγματοποίησε στις 25 του μήνα ανοιχτή Συνέλευση στα Προπύλαια όπου έκανε απολογισμό της δράσης του και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων. Πιο συγκεκριμένα εκτιμήθηκε ότι, παρά τις σημαντικές ρωγμές που υπέστη ο αντιδραστικός θεσμός της εφεδρείας από τους αγώνες μας, 64 συνάδελφοι «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών ΥΕ-ΔΕ από τους συγχωνευόμενους ΟΣΚ-ΘΕΜΙΣ-ΔΕΠΑΝΟΜ μπήκαν ήδη στην λίστα της εφεδρείας–απόλυσης, ενώ κινδυνεύουν άμεσα 200 περίπου συνάδελφοι από το ΙΓΜΕ. Θεωρούμε απαράδεκτο η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να στοχοποιούν εντέλει συγκεκριμένους εργαζόμενους ΥΕ-ΔΕ βγάζοντας τους στην εφεδρεία-απόλυση, όταν είναι πλέον φανερό ότι το μέτρο ακυρώθηκε στην πράξη αφού στους περισσότερους φορείς οι εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις. Απαιτούμε λοιπόν να σταματήσει τώρα και επίσημα το αντιδραστικό μέτρο της εφεδρείας και να επανέλθουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που μπήκαν στη λίστα των εφέδρων. Παράλληλα εκατοντάδες συνάδελφοι από τον υπό κατάργηση ΟΔΔΥ, αλλά και από το ΙΓΜΕ παραμένουν απλήρωτοι με διάφορα προσχήματα. Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.
Το Συντονιστικό προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στο Δημόσιο ότι, πλέον η επίθεση στα δικαιώματά μας και πρώτα από όλα στην ίδια μας την δουλειά, μπαίνει στην τρίτη και πιο εφιαλτική φάση με την κατάργηση Δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, τις μαζικές απολύσεις μέσω της δήθεν «αξιολόγησης» και της απομάκρυνσης του «πλεονάζοντος» προσωπικού, με το μισθολόγιο-φτωχολόγιο και την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων κ.ά. Ο πραγματικός τους στόχος είναι η διάλυση του Δημοσίου, η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το «χτύπημα» κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής εργασίας με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Ειδικότερα δε για το θέμα της δήθεν «αξιολόγησης» τονίζουμε ότι, επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» μας την ίδια ώρα που δηλωμένος σκοπός τους είναι η μείωση των Υπηρεσιών κατά 30 % τουλάχιστον, η απομάκρυνση-απόλυση 150.000 και πλέον μόνιμων εργαζόμενων μέσα στην επόμενη διετία και η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας !
Μπροστά σε αυτή την άγρια επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας, απαιτείται δυναμική κλιμάκωση των αγώνων με ενιαία δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να σταματήσουν τους «διαλόγους» και να προκηρύξουν άμεσα προειδοποιητική Γενική Απεργία για τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ καλούμε Σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε Συνελεύσεις και αποφάσεις για Απεργία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ !
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Φορέα και Υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΌΧΙ στην παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. Να ανακληθεί τώρα το αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης και να γυρίσουν οι έφεδροι στη δουλειά τους. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς μας που θα καλύπτουν τις απώλειες από τις συνεχείς περικοπές και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας.
  • Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους. Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση που προκάλεσαν οι επιχειρηματικοί – τραπεζικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου