Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στο μάτι έβαλαν (πάλι) το αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ

Συνεχίζοντας την παράδοση, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έβαλε στο μάτι ό,τι απέμεινε απ' το αποθεματικό (ρευστό) του ταμείου μας, μετά τις ομολογοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις των προηγούμενων.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, έστειλε επιστολή προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με την οποία ζητούν να διαθέσουν τα ρευστά τους για αγορά κρατικών ρέπος ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς


Πηγή


Οργή των μηχανικών για την προσπάθεια ληστρικής υφαρπαγής των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων:
"Εντονότατη παρέμβαση της Ένωσης προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Βαρουφάκη, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Σκουρλέτη, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κουρουμπλή & Δ. Στρατούλη για την επαπειλούμενη νέα αφαίμαξη των αποθεματικών του Ταμείου. Η Ένωση καλεί το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ και τη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουν την όποια περιουσία μας έχει απομείνει και να αρνηθούν να συμπράξουν σε ενέργειες που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα ενώ παράλληλα ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να ματαιώσουν άμεσα τις επιδιωκώμενες ληστρικές πράξεις."  


7 σχόλια:

  1. Άραγε οι μηχανικοί που ψήφισαν σύριζα τι διαφορετικό περίμεναν? Μέχρι στιγμής ίδιοι με τους πρώην αλλά επειδή ισχυρίζονται ότι είναι αριστεροί φοβάμαι την επόμενη φορά θα έχουν ακόμα χειρότερη τύχη απο πασοκ νδ... Οχι μόνο δε βελτίωνουν τίποτα αλλά συνεχίζουν την καταστροφή που άρχισαν οι προηγούμενοι... Ντροπή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε ενώπιον μιας ακόμα - της ΥΣΤΑΤΗΣ εάν επιτύχει - απόπειρας ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ των αποθεματικών του ασφαλιστικού μας ταμείου. Πληρώνουμε σαν ΜΑΛΑΚΕΣ εισφορές, ακόμα και όσι από εμάς είναι άνεργοι, φαντάροι, λεχώνες ή πατεράδες σε άδεια άνευ αποδοχών, υποαπασχολούμενοι με ελάχιστο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας κλπ.
    Και πού θα πάνε αυτές οι εισφορές;
    Να καλύψουν τις τρύπες που δημιούργησαν ο αλόγιστος δανεισμός από ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ και ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ παγκόσμιους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
    Από banksters!
    Είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ότι όσο το κοιμώμενο πόπολο ψηφίζει πιόνια των τοκογλύφων αυτοί θα συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται και να μας ληστεύουν, ανεξάρτητα απο ποια σκούφια (αριστερή ή δεξιά) φοράνε.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί αυτές τις, μάλλον αφηρημένες έννοιες, (αριστερά και δεξιά) για να ταυτίσει συμφέροντα, αντιλήψεις, πρακτικές και ιδεολογίες εκ φύσεως ασυμβίβαστες.
    Τι σχέση έχουν όσα πιστεύετε ΕΣΕΙΣ με όσα διακηρύυτει και ακόμα περισσότερο ΠΡΑΤΤΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Καμία!
    Τι σημαίνει λοιπόν αυτό το "είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ";
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
    Ένας νέος όρος πρέπει να αποδώσει το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο που διέπει τους λόγους και τις πράξεις σας.
    Το "αριστερός" έχει παρει τόσο νερό πια, που δεν σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    It is one more newspeak term of the New World Order.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΕΚ 86/2015 Τευχος ΥΟΔΔ, η ανάκληση από Κουρουμπλή της απόφασης Βρούτση για διορισμό δσ ΕΤΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο πιο σύντομα καταρρεύσουν οι αυταπάτες, τόσο το καλύτερο για το λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ιχνηλάτης

    ελπίζω να μην μιλάς υπερ του κκε, ΚΑΙ αυτοί ΠΡΕΠΕΙ να καταρεύσουν

    τώρα καλύτερα να μην πληρώνει κανείς τίποτα στο τσμεδε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, αφου έτσι κιαλλιώς οι νεότεροι τις συντάξεις ξεχάστε τις, τσάμπα εισφορές πληρώνουμε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφοι
    Συμφωνώ ότι οι εισφορές μας δεν πρέπει να πηγαίνουν στους κλέφτες και τοκογλύφους της ΕΕ.
    Διαφωνώ όμως να διαλυθεί το ΚΚΕ γιατί έχει μία σταθερή πορεία και σωστές αναλύσεις. Μπορούμε να διαφωνούμε ίσως σε κάποια σημεία, κάποιες φορές, αλλά όχι και να το διαλύσουμε.
    Με μπροστάρη το ΚΚΕ και επιστροφή στην δραχμή, άρνηση πληρωμής των τοκογλυφικών χρεών, τότε ΝΑΙ να ενισχύσουμε την όποια κυβέρνηση για να σταθεί όρθια και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία ανεξάρτητη.
    Μην ξεχνάμε ότι με τις επιδοτήσεις της ΕΕ ξερίζωσαν τις ελιές στην Ελλάδα χάριν της ποσόστωσης. Για την ίδια αιτία ξερίζωσαν αμπέλια. Έκοψαν τα ψαροκάικα στην μέση. Για να δουλεύουν τα γερμανικά ναυπηγεία απαγόρευσαν στα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά να ναυπηγούν πλοία παρά μόνον πολεμικά.
    Η ελληνική οικονομία μαράζωσε. Το υπουργείο Εργασίας έγινε Απασχόλησης. Δηλαδή μας υποχρέωναν να απασχολούμαστε μόνο και όχι να δουλεύουμε. Ο απασχολούμενος δεν έχει τα δικαιώματα ενός εργαζόμενου.
    Τι πάει να πει απασχόληση? Δηλαδή αντί να παίζουμε πρέφα και τάβλι δεν πάμε να κάνουμε και καμιά δουλειά για να περνάει η ώρα?
    Ο κόσμος θέλει εργασία όχι απασχόληση. Απασχόληση είναι να πας για ψάρεμα να περάσεις την ώρα σου μετά την εργασία.
    Έτσι καταντήσαμε στην οκτάωρη εργασία, πληρωμένη τετράωρη, με δηλωμένη τρίωρη απασχόληση για να μην μπαίνουν ολόκληρα τα ένσημα.
    Αυτή την προκοπή είχαμε τόσα χρόνια στην ΕΕ. Το ΣΥΡΙΖΑ αυτή την Ευρώπη στηρίζει. Γιατί για όλα τα παραπάνω που είπα δεν λέει τίποτε? Θα καταργήσει τους απασχολήσιμους? Θα καταργήσει τους ενοικιαζόμενους?
    Είπε ποτέ ναι σ' αυτά το ΚΚΕ και δεν το κατάλαβα? Γιατί να το καταργήσουμε τότε?
    ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην τολμήσουν οι διοικούντες γιατι αυτη τη φορά θα κρεμαστούν πραγματικά στο Σύνταγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή