Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παράσταση-παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στο Υπουργείο Εργασίας

Την Πέμπτη στις 4,00 Σταδίου 29 στον 7ο όροφο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε, θα μας περιμένει ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Τεμπονέρας, καθώς η συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη είναι μάλλον δύσκολη για την ώρα.
Αυτή η παρέμβαση μας στο Υπ. Εργασίας είναι ανοιχτή για όσους συναδελφους θέλουν και μπορούν να παραστούν για να ενημερώσουμε για τα προβλήματα μας, καθώς και να καταθέσουμε τις διεκδικήσεις μας, τις οποίες θα μεταφέρουμε στους αρμόδιους όπως έχουμε αποφασίσει και έχουν καταγραφεί στις συνελεύσεις μας.
Θα συναντηθούμε στις 3,00μμ στις καφετέριες της Κοραή για να συντονιστούμε όσοι θεωρούν ότι μπορούν και θέλουν να μιλήσουν για τα θέματα των μηχανικών.
Η λίστα με τις διεκδικήσεις μας είναι εδώ


Με δεδομένη την βαθύτατη κρίση του επαγγέλματος μας και κατά συνέπεια την πρωτοφανή ανεργία και την υποαπασχόληση που πλήττουν τον κλάδο μας - έχοντας οδηγήσει πολλούς από μας σε ολοσχερή καταστροφή – διαμορφώνουμε τις άμεσες διεκδικήσεις μας ως εξής:

· Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από οφειλές προς το ταμείο.
· Διαγραφή των χρεών προς το ταμείο, όλων όσων δεν είχαν επαρκές εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματος. Αναστολή κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προ του 2009 και επανεξέταση των οφειλών με τα σημερινά εισοδηματικά κριτήρια. Εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
· Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών (κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15). Επιπλέον επιβάλλεται να υπάρξει ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ.
· Καμία αποστολή στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών- ΚΕΑΟ. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη σε εφορία-ταμεία-τράπεζες για άνεργους- υποαπασχολούμενους- εργαζόμενους. Αναστολή κάθε δίωξης και αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προς το ταμείο.
· Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών. Κατάργηση των τόκων επί των οφειλών.
· Αναγνώριση των ανέργων, υπο-απασχολούμενων μηχανικών, παροχή αξιοπρεπούς επιδόματος ανεργίας – υποαπασχόλησης, με αναδρομική ισχύ. Ενεργοποίηση του κλάδου προνοιακών παροχών (o οποίος παραμένει αδρανής )
· Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις περιπτώσεις εργοδοτικών οφειλών.
· Μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματος μηχανικού και παράλληλα να μην χάνεται η δυνατότητα της άδειας άσκησης του επαγγέλματος και της ασφάλισης.
· Αποκατάσταση των αποθεματικών του Ταμείου από το PSI και την οφειλόμενη κρατική χρηματοδότηση. Τιμωρία των υπευθύνων που έκαναν το έγκλημα του psi σε βάρος των ασφαλισμένων.
· Επαναφορά των αναδιανεμητικών πόρων του Ταμείου από έργα κλπ
· Καθαίρεση και απονομή ευθυνών, με όλες τις προβλεπόμενες νομικές και διοικητικές διαδικασίες, των εγκάθετων μελών της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών του ασφαλιστικού φορέα που έχουν παρανομήσει ή ευθύνονται για την απώλεια πόρων του.
· Προστασία της μητρότητας με διεκδίκηση δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων και άλλες παροχές, ώστε να αρθεί το πρωτοφανές καθεστώς διακρίσεων μεταξύ των ασφαλισμένων μητέρων ανηλίκων εντός του ίδιου ταμείου.
· Να παταχθεί η διαφυγή πόρων από το ταμείο μέσω του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας.
· Έξω το Ταμείο από την Τράπεζα Αττικής, τα τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια.
· Αποκατάσταση συντάξεων και ορίων ηλικίας.

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

3 σχόλια:

  1. Σελλιανάκης απέρχεται, Μούζιος έρχεται!
    http://www.e-typos.com/gr/oikonomia/article/119336/apokleistiko-xilonoun-dioikiseis-tameion-gia-na-paroun-tis-katatheseis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα αποθεματικά του Ταμείου που οδεύουν ολοταχώς προς την ΤτΕ προς την αποπληρωμή του χρέους καμμία λέξη. Περιμένουμε ενημέρωση για το τι συζητήθηκε, αν και το θέμα είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πέρα από τα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα αναρτηθεί ενημέρωση αργότερα

    για τα αποθεματικά - διαθέσιμα προσπαθούμε ακόμα να συγκεντρώσουμε δεδομένα και θα επανέλθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή