Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απορριπτική η δικαστική απόφαση για το Ν. Ρωμανό - Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου

Από το Ίσκρα και το Περιοδικό. Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου για Ρωμανό. Η νομοθετική παρέμβαση αφορά την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης. Κείμενο του Ν. Ρωαμανού.
gennimatas

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Ρωμανού η οποία δεν φαίνεται να δίνει διέξοδο στην μέχρι τώρα κατάσταση.
Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και του ανεπαρκούς νομοθετκού πλαισίου. Έθεσε το θέμα (και πάλι) της  αδυναμίας του να παρέμβει στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και προέταξε τους τυπικούς λόγους της απόφασης (την αρνητική εισήγηση του εφέτη – ανακριτή). Ορθώς δηλαδή για τον υπουργό, τα δύο Συμβούλια -των Φυλακών Κορυδαλλού και το Πλημμελιοδικών- δεν έδωσαν άδεια, εφ’όσον έτσι εισηγήθηκε ο ανακριτής. Αφού ο Ρωμανός δεν είναι κατάδικος (για ληστεία), αλλά υπόδικος (για τρομοκρατία). Παρά το γεγονός ότι στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός απέφευγε να πάρει θέση σχεδόν για οτιδήποτε, η νομοθετική παρέμβαση που προέταξε αφορά εν τέλει (με διάφορες πιθανόν παραλλαγές που δεν εξήγησε καν) την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης. Αυτή την πρόταση δηλαδή που ο Ρωμανός έχει απορρίψει, και με τη σημερινή επιστολή, αλλά έχει χαρακτηρίσει και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά ανεφάρμοστη. Επίσης ακόμη και αυτή η παρέμβαση θα εξεταστεί το αν και πως θα ληφθεί, αφού γυρίσει ο (επίσης αρμόδιος) υπουργός παιδείας, κ. Λοβέρδος που βρίσκεται στην Κίνα!!! Και θα γυρίσει σύμφωνα με πληροφορίες στις 7 Δεκέμβρη!!!
Ο υπουργός τέλος συνέχισε να ρίχνει λάδι στην φωτιά, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, προτρέπτοντας τους οικείους του Ρωμανού να του πουν να σταματήσει μέχρι να δει τι θα κάνουν και «οι από πάνω». Ισχυρίστηκε επίσης ότι χαίρει άκρας υγείας, και ότι σιζίτεται(!!!)
Φρούδες οι ελπίδες λοιπόν που καλλιεργήθηκαν τις προηγούμενες ώρες από κυβερνητικές πηγές και αναμεταδόθηκαν από και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
 


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - NEEΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ
Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, οι οποίες προβλέπονται από το νόμο! Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού βρίσκεται σε κρίσιμο και οριακό σημείο ενώ διανύει την 23η ημέρα απεργίας πέινας.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται η "Ναυτεμπορική", το αίτημα του Νίκου Ρωμανού απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους και το δικαστικό συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος, καθώς το άρθρο 50 το σωφρονιστικού κώδικα προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωση του Ρωμανού είναι ο ειδικός εφέτης - ανακριτής, του οποίου η εισήγηση ήταν αρνητική.
Ο ειδικός εφέτης - ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του απεργού πείνας και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρι να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.
Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγούνται σήμερα οι 12 συλληφθέντες απο την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό (Δείτε περισότερα ΕΔΩ). Πολλοί απο τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν απο τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!
Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη διοργανώνονται σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας μετά τις ογκώδεις χθεσινές διαδηλώσεις.
Στην Αθήνα διοργανώνεται στις 18.00 συγκέντρωση έξω απο το Τζάνειο Νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης ο οποίος απο 17/11 πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.
Στη Θεσσαλονίκη υπο κατάληψη τελεί απο το πρωί το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ ενώ προγραμματίζεται πορεία αλληλεγγύης για τις 17.00 στη πλατεία Καλλιθέας.
Στις Σέρρες προγραμματίζεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πλατεία Κρονίου στις 12.00.
Σε κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε το πρωί και ομάδα ατόμων που ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας.
Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε από το info-war.gr νέο κείμενο του Ν. Ρωμανού για την απόρριψη εκ νέου του αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ 24 ΗΜΕΡΕΣ
Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.
Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.

Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».

Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.
Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός... η ιστορία θα κρίνει.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι' αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.

Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.
Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.

Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

Νίκος Ρωμανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου