Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών της ΥΠΑ

Αρ. Πρωτ.: 6634
Προς : Τον Υπουργό Υποδομών
Μεταφορών και Δικτύων
κ. Μ. Χρυσοχοϊδη
Κοιν : 1. Διοικητή ΥΠΑ
κ. Δημ. Κούκη
2. Πρόεδρο και Διοικούσα
Επιτροπή Τεχνικού
Επιμελητηρίου Ελλάδας.
3. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
Θέμα : Επαγγελματικά Δικαιώματα Διπλωματούχων Μηχανικών ΥΠΑ.

Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε δέκτες εντονότατων διαμαρτυριών από συναδέλφους μέλη μας που εργάζονται στην ΥΠΑ, για διαδικασίες που προωθούνται από την συγκεκριμένη Υπηρεσία, με τις οποίες θα παρασχεθούν μέσω σεμιναρίων ολίγων εβδομάδων, δυνατότητες άσκησης έργου και αρμοδιοτήτων ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο προσωπικό (ειδικότητας πληροφορικής), κατέχει ακαδημαϊκούς τίτλους παντελώς άσχετους με την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά είναι προφανές ότι σεμινάρια ολίγων εβδομάδων δεν μπορούν να υποκαταστήσουν σπουδές πέντε (5) ετών και συνεπώς να δημιουργήσουν την ελάχιστη υποδομή για επαρκή άσκηση τέτοιων καθηκόντων.
Κύριε Υπουργέ, εκτός από το ζήτημα της ισοπέδωσης ακαδημαϊκών τίτλων και επαγγελματικών προσόντων και δικαιωμάτων στην συγκεκριμένη περίπτωση θα προκύψουν ως επιπρόσθετες συνέπειες ο διασυρμός της χώρας μας στους Διεθνείς Οργανισμούς και κυρίως η υπονόμευση της ασφάλειας των πτήσεων.
Με βάση τα παραπάνω ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που προαναφέρθηκαν και να αποκατασταθεί η επιστημονική δεοντολογία και το κύρος της ΥΠΑ.
Εν αναμονή των πρωτοβουλιών σας, είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.

2 σχόλια:

  1. Συντεχνιακές νοοτροπίες και περιχαράκωση των "μέσα" για να προστατευθούν από τους "έξω". ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να αμφισβητούμε ότι υπάρχει έντονος συντεχνιασμός στο χώρο μας (και σε μέρος των συναδέλφων), το συγκεκριμένο ζήτημα (όσο το ψάξαμε) δεν είναι τόσο απλό, πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση απόδοσης δικαιωμάτων σε απόφοιτους "κολλεγίων", σεμιναρίων, άσχετων ειδικοτήτων κλπ. Είναι και αυτό ένα μέρος της διάλυσης - υποβάθμισης δικαιωμάτων στο όνομα της αγοράς (ή και του μικρορουσφετιού ενίοτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή