Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Aπεργία των εργαζομένων σε Vodafone & Wind 9 και 11 Οκτώβρη

Αναδημοσίευση από Ίσκρα


Μετά από σειρά δραστηριοτήτων, οι εργαζόμενοι στις εταιρίες VODAFONE &WIND, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην WIND και στη VODAFONE την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου .
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι, εξηγούν τους λόγους των κινητοποιήσεων τους ενάντια στη "νέα εταιρία"- εργολαβία που σκαρώνουν οι διοικήσεις της WIND και της VODAFONE.
Υποστηρίζουν ότι παράλληλα με την ενοποίηση μέρους του δικτύου των δύο εταιρειών «τρέχει» ένα σχέδιο σύστασης μιας τρίτης εταιρείας, δήθεν «νέας», στην οποία μεταφέρουν μεγάλο μέρος του τεχνικού προσωπικού και του τεχνικού έργου. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι αυτό δεν έχει σχέση με καμία ανάγκη υλοποίησης κανενός έργου, αλλά στοχεύει αποκλειστικά στη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων και των Σωματείων στις δύο εταιρείες, φέρνοντας απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν, στη σχετική ανακοίνωση, ότι μετά από εβδομάδες ένοχης σιωπής των διοικήσεων VODAFONE &WIND για τη «νέα εταιρία»–εργολαβία που σκαρώνουν, επέλεξαν να «ενημερώσουν» ή μάλλον να καλέσουν τα ΔΣ των σωματείων μας σε συναντήσεις. Στη συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου των εργαζόμενων με την Ι. Τσίτουρα και τον Γ. Καρμίρη από το HR, ουσιαστικά μόνο επανέλαβαν ό,τι ήταν ήδη γνωστό από τις συναντήσεις του καλοκαιριού. Το μόνο επιπλέον αφορούσε τα τμήματα που μεθοδεύουν να ξαποστείλουν στον εργολάβο και τους διευθυντές τους.
Μετά τις συναντήσεις με τις διοικήσεις των εταιριών οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν έλαβαν –για πολλοστή φορά– καμία απάντηση στο κύριο ερώτημα, που έθεσαν οι Συνελεύσεις τους: «ΓΙΑΤΙ αυτές οι εργασίες δεν μπορούν να γίνουν από τους τεχνικούς των δύο εταιριών ως έχουν, που έχουν γνώσεις και εμπειρία για να είναι αποτελεσματικοί».
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι με την στάση της, η διοίκηση επιβεβαιώνει πως πρόκειται για εταιρία κόλαφο των μισθών και δικαιωμάτων μας, που στις VODAFONE &WIND κερδήθηκαν και υπερασπίζονται μέσα από τις Επιχειρησιακές Συλλ. Συμβάσεις, με τους αγώνες και τα Σωματεία.
Οι εργαζόμενοι στην WIND και VODAFONE συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την ενημέρωση του κοινού και προχωρούν σε νέα απεργία στη WIND την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και στη VODAFONE την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Τονίζουν ότι η απεργικές κινητοποίσεις πρέπει να γίνουν η αφετηρία για το Βατερλό της «νέας εταιρίας»–εργολαβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου