Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στην τρόικα

Ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην τρόικα και τις πολιτικές λιτότητας κήρυξαν την 1η Ιουνίου κινήματα πολιτών που συναντήθηκαν στη Λισαβόνα και ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δράση «Λαοί ενωμένοι ενάντια στην τρόικα», σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι για τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος.
 Η διεθνής αφίσα της διαμαρτυρίας Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι "η οργάνωση στηρίζεται από τα κάτω και στην αυθόρμητη πρωτοβουλία όλων μας", και καλούν "όλους τους πολίτες, με ή χωρίς κόμμα, με ή χωρίς δουλειά, με ή χωρίς ελπίδα, όλες τις συλλογικότητες, τις πολιτικές οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, κόμματα, συλλογικότητες, άτυπες ομάδες να ενωθούν μαζί μας., όλους τους καλλιτέχνες να μας στηρίξουν με την παρουσία τους στην πλατεία".
PEOPLE UNITED AGAINST THE TROIKA | 1ST OF JUNE 2013
Το κάλεσμα που ξεκίνησε για μια αποκεντρωμένη διεθνή διαμαρτυρία έχει κυκλοφορήσει μέσα από δεκάδες κινήματα στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Σκωτία, την Γερμανία και τη Σλοβενία. Αρκετοί διεθνείς ακτιβιστές, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν παρόντες στη συνάντηση που έγινε στις 26 Απριλίου, στην Λισαβόνα, όπου και συζητήθηκε η διεθνής αυτή πρόταση.
 
"Στο τέλος καταλήξαμε -αναφέρουν- σε μια συμφωνία για να ξεκινήσει μια διεθνής διαμαρτυρία για την επόμενη 1η Ιούνη, με το σύνθημα «Λαοί Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα. Αυτή είναι η αρχή μιας αποκεντρωμένης και συμμετοχικής διαδικασίας. Όλοι μας θέλουμε να χτιστεί συλλογικά, ενώνοντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.Στο εξής, η ημερομηνία 1η Ιουνίου θα εξαπλωθεί σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, και καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε σε αυτήν την διεθνή διαμαρτυρία κατά της τρόικας και της λιτότητας ... για τους λαούς , για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους".
 
Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθούν μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα υπάρχουν κοινωνικές κουζίνες, παιδικό εργαστήρι και υλικό από ομάδες Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας. 
 
Τα βασικά χάσταγκ που θα χρησμοποιηθούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι το #1j (διεθνές) και το #1jgr (για την Ελλάδα).
 
 
Η λίστα των διεθνών δράσεων στο Facebook:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου