Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Προς το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, 24-5-2013

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος που μια απόφαση μπορεί να είναι καταλυτική για την πορεία των πραγμάτων, στιγμές που μπορούν «ν’ αλλάξουν τον ρου της ιστορίας».

Μια τέτοια στιγμή, ήταν η απεργία των εκπαιδευτικών της Δ.Ε. με περιεχόμενο και μορφή που μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει το έναυσμα ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού. Γιατί η απεργία των εκπαιδευτικών της Δ.Ε. ερχόταν με τα αιτήματά της να αμφισβητήσει τον πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου, της πιο βάρβαρης στη σύγχρονη ιστορία επίθεσης στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Και σαν τέτοια μπορούσε να συνεγείρει, να ενώσει στους δρόμους του αγώνα τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, σ’ έναν αγώνα διαρκείας, δυναμικό, ανυποχώρητο, αποφασιστικό, σ’ έναν αγώνα που θα μπορούσε να είναι νικηφόρος.

Γι αυτό κεφάλαιο και πολιτικοί του εκπρόσωποι αποφάσισαν να τον χτυπήσουν με τον πιο άγριο τρόπο, με κάθε όπλο που διέθεταν. Πρώτα απ’ όλα μέσα από τα άθλια Μ.Μ.Ε., στην κατεύθυνση του κοινωνικού αυτοματισμού. Στη συνέχεια με την απαγόρευση ενός ακόμη εργατικού αγώνα, με τη χρήση ολοκληρωτικής έμπνευσης νομοθετικών πράξεων και την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών.

Μα δεν τους έφταναν αυτά τα όπλα. Χρειάζονταν κι εχθρούς στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος. Και δυστυχώς βρήκαν μπόλικους πρόθυμους στην πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή της στις 13/5. Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκε να ψηφίσει απεργία στις 17 Μάη, την πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ήταν η πρόταση της ΟΛΜΕ (και της ΔΟΕ) για πανδημοσιοϋπαλληλική-πανεργατική απεργία 17/5.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, έδωσε χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, σε μια στιγμή που είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι η απεργία γινόταν πολιτικά επικίνδυνη.

Θεωρούμε ότι η στάση αυτή της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ πρόδωσε τον κλάδο των καθηγητών και μαζί του τις ελπίδες ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

Γι αυτό, καλούμε το Γενικό Συμβούλιο να καταδικάσει την πράξη αυτή της ΕΕ, υπερψηφίζοντας το παραπάνω ψήφισμα.

Τέρμα πια οι αυταπάτες

ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!


Αδαμόπουλος Νίκος

Μελαμπιανάκη Ζέττα

Σμήλιος Ηλίας


Εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων

στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ




ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Προς το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, 24-5-2013

Η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ είναι αναντίστοιχη με τις ανάγκες και τις διαθέσεις της βάσης των εργαζομένων στο δημόσιο.

Την καλούμε να παραιτηθεί, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μέγιστη υπηρεσία στον κόσμο της εργασίας.

Σε μια περίοδο που καταργείται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και στο δημόσιο, που  το επόμενο σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί αρχές Ιουνίου, δίνει δικαίωμα στην κυβέρνηση με απλές υπουργικές αποφάσεις να καταργούν να συγχωνεύουν να συρρικνώνουν οργανισμούς και να απολύουν υπαλλήλους, η πλειοψηφία  της ΑΔΕΔΥ, ακόμα κοιμάται, αποδεικνύοντας πόσο άχρηστη είναι για τους εργαζόμενους και πόσο χρήσιμη για την κυβέρνηση.

Δεν απευθύνουμε σε αυτό το Γενικό Συμβούλιο καμία πρόταση για πρόγραμμα δράσης γιατί δεν του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίσει για λογαριασμό των εργαζομένων στο δημόσιο. 

Η πρότασή μας, απευθύνεται στους εργαζόμενους όλων των κλάδων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα:

Συγκαλούμε Γ.Σ. παντού. Αποτιμούμε τις εξελίξεις, αποφασίζουμε και  οργανώνουμε συλλογικά τα επόμενα βήματα.

Διεκδικούμε:
Άρση τώρα της πολιτικής επιστράτευσης. Απεργία ανατροπής της επιστράτευσης, αποφασισμένη από τις γενικές συνελεύσεις . Παλλαϊκά συλλαλητήρια με πρωτοβουλία των επιστρατευμένων κλάδων. Καλούμε συνδικάτα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, κάθε εργαζόμενο, νέο και άνεργο να δώσουμε από κοινού τη μάχη. Κλιμάκωση των αγώνων, με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Γενικών Συνελεύσεων, με στόχο το λαϊκό ξεσηκωμό και την ανατροπή.
Ή θα ανατρέψουμε την πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, την κοινωνική βαρβαρότητα και τον πολιτικό εκφασισμό ή θα μας εξοντώσουν! Άλλος  δρόμος δεν υπάρχει! Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων!



Αδαμόπουλος Νίκος

Μελαμπιανάκη Ζέττα

Σμήλιος Ηλίας


Εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων

στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου