Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Ξανά πλημμύρες στη Μάνδρα

Δείτε και παλιότερα σχετικά άρθρα μας:

Η καταστροφή είχε φωτογένεια αλλά ποιος θυμάται τη Μάνδρα 4 μήνες μετά;


Μνήμες από τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς ξύπνησαν σήμερα στην Μάνδρα Αττικής, μετά από τη σημερινή βροχόπτωση. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ από την συσσώρευση υδάτων κεντρικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη και έτσι υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού.

Η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες φαίνεται πως θα προκαλέσει καινούργια προβλήματα στην περιοχή. Η Πυροσβεστική, στις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής, έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Συνολικά επιχειρούν αυτή τη στιγμή για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.


Φωτό: twitter meteo


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. όταν έγινε η πρώτη πλημμύρα τότε στο blog "Το περιβάλλον συζητά με ένα αρχιτέκτονα" angelmois.blogspot.com δημοσιεύθηκε ένα άρθρο με δύο χρονογραφήματα του Κώστα Βάρναλη.
    Αξίζει κανείς να το διαβάσει http://angelmois.blogspot.com/2017/11/1953.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή