Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Εκδικητική καθαίρεση συναδέλφου μας από θέση Τμηματάρχη

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 27-6-2018
Αρ. Πρωτ.: 7411
Προς: 1. Δήμαρχο Καλαμάτας
κ. Νίκα Παναγιώτη
2. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και
Ιονίων Νήσων.
κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαο
Κοιν.: 1. Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Π.
2. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης
κα Γεροβασίλη Όλ.
      1. ΕΜΔΥΔΑΣ Πελοποννήσου
      2. Πρόεδρο και Δ.Ε. ΤΕΕ
      3. ΑΔΕΔΥ
Θέμα : Εκδικητική καθαίρεση συναδέλφου μας από θέση Τμηματάρχη.

κ. Δήμαρχε – κ. Συντονιστή
Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη μας δυσαρέσκεια μας για την 174/15.6.2018 απόφασή του Δημάρχου Καλαμάτας όπου συνάδελφος καθαιρέθηκε από προϊστάμενος και για την 182/19.6.2018 απόφασή με την οποία τοποθετήθηκε ως απλός υπάλληλος.
Ο συνάδελφος μας Πατσαρίνος Νίκος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το 1981, προσελήφθη το 1983 στο Δήμο Καλαμάτας, όπου από το 1989 έως σήμερα προΐσταται διαφόρων τμημάτων του Δήμου (της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι μόνο, ενδεικτικά: Περιβάλλοντος, Μελετών, Απολογιστικών Έργων, Καθαριότητας, Σχεδίου Πόλης, Κυκλοφοριακού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και τελευταία στο ΚΕΠ και τη Δημοτική Αστυνομία.)
Έχει διατελέσει στέλεχος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της ΕΜΔΥΔΑΣ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Ήταν νομαρχιακός σύμβουλος από 18/10/2004 ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τώρα είναι περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» (αξιωματική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου), μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).
Δεν έχει ουδέποτε απασχολήσει ποτέ την Υπηρεσία του με αναρρωτικές άδειες ή κάθε είδους υπηρεσιακές ποινές και οι όποιες απουσίες από την Υπηρεσία οφείλονται σε απολύτως νόμιμες αυτοδιοικητικές άδειες που λαμβάνει σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» - Ν. 3852/2010 (άρθρα 182 και 183) αξιοποιώντας μάλιστα το 2017 μόνο το 59% των αντίστοιχων αδειών που δικαιούται.
Ενώ έχει επιλεγεί πολλές φορές ως προϊστάμενος με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και έχει τοποθετηθεί με ευθύνη του Δημάρχου ακόμα και σε τμήματα που δεν συνάδουν με την επιστημονική του ιδιότητα (όπως ΚΕΠ και Δημοτική Αστυνομία), με παράλληλα μάλιστα καθήκοντα για απεριόριστο χρόνο στην Τεχνική Υπηρεσία ή στην Υπηρεσία Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, πρόσφατα ο Δήμαρχος Καλαμάτας με τις παραπάνω αποφάσεις -και ενώ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο πριν από τη σύνταξη - τον καθαίρεσε από προϊστάμενο και τον τοποθετεί ως απλό υπάλληλο.
Σας καλούμε να αποσύρετε τις εν λόγω άδικες αποφάσεις και να αποκαταστήσετε το συνάδελφο μας ο οποίος απολύτως νόμιμα έχει κριθεί και επιλεγεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για προϊστάμενος. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στην κατεύθυνση επίλυσης του θέματος που έχει δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου