Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Με διαδικασία fast track η έγκριση του ΠΕΣΔΑ Αττικής


Στην επόμενη
συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Τρίτη 6/12/2016, στις 15.30, θα συζητηθεί η έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας θα «σημαδέψει» τη διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής για πολλά χρόνια. 

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι έχει επιλεγεί μια fast track διαδικασία, εντελώς αναντίστοιχη με τη σημασία της απόφασης που θα ληφθεί: χωρίς να έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί το τελικό κείμενο του ΠΕΣΔΑ και μαζί με άλλα 12 θέματα και μια επερώτηση για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος» και για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Είτε πρόκειται για μαγειρέματα της τελευταίας στιγμής, είτε για τακτική διαχείρισης της «τραυματισμένης» συνοχής της πλειοψηφούσας παράταξης, το γεγονός αφήνει έκθετο και τον ΕΔΣΝΑ και την περιφερειακή αρχή. Προφανώς και δεν πρόκειται να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών, που προετοιμάζονται για μια ακόμη πιο μαζική παρουσία, από αυτή που είχαν στη συζήτηση της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ, πριν από λίγες μέρες. 

«Κλειστά χαρτιά» για τη μονάδα της WATT

Στο μεταξύ, στις 6/12/2016 λήγει η δημόσια διαβούλευση για τη ΜΠΕ της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της WATT ΑΕ στη Φυλή και δεν έχει προγραμματιστεί η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για τη σχετική γνωμοδότηση. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μεγαλώνει η πιθανότατα να έχουμε (αν έχουμε) εκπρόθεσμη γνωμοδότηση.

Πάντως, την Παρασκευή 2/12/2016, συζητά το ίδιο θέμα η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, χωρίς να έχει, προς το παρόν, δημοσιοποιηθεί η υπηρεσιακή εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου