Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση - Καταγγελία της συσπείρωσης


Ανακοίνωση – Καταγγελία

Της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων


  Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων καταγγέλλει την απρόκλητη  και  άθλια  επίθεση του μέλους του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ  και εκπροσώπου της παράταξης «σύγχρονη Αρχιτεκτονική έκφραση» (παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων) Π.Συναδινού ενάντια στον συνάδελφο και μέλος της Συσπείρωσης Γ. Πάνου. 

Στο ΔΣ της 15ης  Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πολύ κρίσιμη συζήτηση πάνω στο θέμα της δημιουργίας “Πολιτιστικού φορέα”,  ο Π. Συναδινός επετέθει υβριστικά στον σ. Γ.,Πάνου και στην συνέχεια τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, και μόνο με την παρέμβαση πολλών εκ των παρευρισκομένων απετράπη η εξέλιξη της επίθεσής του.

Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων έχει εδώ και καιρό επισημάνει τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στην απαξίωση του συλλόγου και την υποκατάστασή του από «άλλο» φορέα που παρακάμπτει τις ουσιαστικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Η τελευταία αυτή εκτροπή την οποία η «πλειοψηφία» των  διοικουσών των σύλλογο παρατάξεων έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να καταδικάσει, είναι η κορύφωση αυτού του αντιδημοκρατικού κατήφορου.

Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων καλεί τις παρατάξεις των μηχανικών να καταδικάσουν ρητά τις παραπάνω πρακτικές και  αλλά και κάθε συνάδελφο να συμβάλλει έμπρακτα στην απομόνωση αυτών των συμπεριφορών και όσων ακόμα απεργάζονται την διάλυση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Αθήνα 24.09.2014

Για τη συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων

Τα μέλη του ΔΣ

Τόνια Κατερίνη    Αλέκος Χαλικιάς

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου ,τα όσα παραπάνω περιγράφετε είναι τόσο εξωφρενικά ,που απορώ πως είναι δυνατόν να ζητάτε απλα και μόνο την καταγγελία τέτοιων ελεεινών πράξεων.Σας φαίνεται κάτι τέτοιο επαρκές σαν απάντηση???Στα μάτια μου φαντάζει τόσο λίγο,τόσο γελοίο,όσο το να ραίνεις με ροδοπέταλα ένα σφαγέα.Δεν υπάρχει ένα πειθαρχικό στον σύλλογό μας ώστε να επιβάλει μια ποινή σ αυτό τον άθλιο' αλητάμπουρα??Οπως πχ η παύση του απο τις συνεδριάσεις του ΔΣ 'εστω για κάποιους μήνες??? Το γεγονός ότι είναι εκλεγμένος με μιά παράταξη -οποιαδήποτε παράταξη- τον βάζει στο απυρόβλητο??
    Φυσικά κι αυτό να γινότανε,θα ήταν πολύ λίγο,γιατί ασφαλώς για τα δικά μου μάτια αυτό που του χρειάζοταν του Συναδινού ήταν ΑΜΕΣΩΣ και χωρίς καμμιά δεύτερη σκέψη μιά γερή μπουνιά στη μούρη ,τέτοια που να του φεύγανε τρια τέσσερα δόντια.Κι αν ο "σ." Πάνου αιφνιδιάστηκε η για οποιοδήποτε άλλο λόγο ,ήταν ανίκανος να την δώσει ,δεν ήταν παρόν/παρούσα κανένας/καμμία άλλος/άλλη "σ",για να του την δώσει???Τόσο "πολιτισμένοι",τόσο καρπαζοεισπράχτορες,τόσο λαπάδες καταντήσαμε???Ντροπή μας και ξεφτίλα μας.
    Να γιατί δεν πατάω στο σύλλογο.Να γιατί νιώθω μια βαθύτατη αηδία για την κατάντια κάποιων που θέλουν και να λέγονται αριστεροί.Και σαν και μένα πιστεύω νιώθουν εκατοντάδες άλλοι αρχιτέκτονες,όλοι αυτοί που δεν πατάνε κι ούτε θα πατήσουν όσο διαβάζουν τέτοιες ανακοινώσεις.Τι νομίζεται λοιπόν εσείς οι "συσπειρωμένοι αριστεροί αρχιτέκτονες"?Σας θεωρούμε τέτοιους επειδή έτσι δηλώνετε?? Τι είναι οι αριστεροί?? χριστιανόπουλα? Ολα είναι θέαμα,εκλογές αντιπροσώπων και δημοκρατικές διαδικασίες??Αι σιχτίρ ευνούχοι του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ανώνυμε" για έλα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ στις 2.10.14 να σε γνωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιάννη Πάνου,μετα χαράς αποδέχομαι την πρόσκληση και θα φροντίσω νά περάσω αύριο το βράδυ 9.30 με 10 , απ τα γραφεία του ΣΑΔΑΣ να γνωριστούμε.Νωρίτερα δεν μπορώ.Αν είναι αργά και υποθέτεις πως θα έχετε ήδη φύγει σε παρακαλώ ενημέρωσέ με μέχρι αύριο το μεσημέρι για να μην έρθω άσκοπα.
    Κλεοπάτρα Παπαγεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή