Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση - Καταγγελία του Γιάννη Πάνου, μέλους της ΔΕ του ΤΕΕΠρος τη ΔΕ του ΤΕ
Τα μέλη και τον πρόεδρο του ΤΕ, συνάδελφο Χρήστο Σπίρτζη.

Δήλωση - Καταγγελία του Γιάννη Πάνου, μέλους της ΔΕ του ΤΕΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Όπως είχα καταγγείλει και προφορικά στην προηγούμενη ΔΕ του ΤΕΕ την Πέμπτη 18.9.2014.
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 15.9.2014 στα γραφεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και κατά τη συζήτηση του θέματος «καταστατικό ίδρυσης πολιτιστικού φορέα», δηλαδή της απόπειρας για δημιουργία ενός αντι- συλλόγου Αρχιτεκτόνων ισοβίων μελών στο οποίο επιχειρείται μάλιστα να δοθεί προς αποκλειστική διαχείριση και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και συγκεκριμένα το ακίνητο ονομαζόμενο «ξενώνας Στάμου Στούρνα» στην Άνω Μεριά του Πηλίου, δέχτηκα επίθεση με γροθιά στο πρόσωπο από το μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Πέτρο Συναδινό, εκπρόσωπο της παράταξης «Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση» (την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) αφού προηγουμένως ο ίδιος εξαπέλυσε εναντίον μου προσβλητικό και ανήκουστο χαρακτηρισμό, ονοματίζοντάς με,  με το επώνυμο προφυλακισμένου αρχηγικού στελέχους της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής».
Στην αυτονόητη λεκτική υπεράσπιση του εαυτού μου από την προσβλητική και κατ’ εξακολούθηση υβριστική , στο παρελθόν, συμπεριφορά του Πέτρου Συναδινού, η απάντησή του ήταν η επίθεση και η βιαιοπραγία κατ’ αρχήν εναντίον μου και στη συνέχεια εναντίον συναδέλφων που προσπάθησαν να τον σταματήσουν και να τον αποτρέψουν.
Είναι χρέος των παρατάξεων που εκπροσωπούνται με μέλη τους στο ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων να καταγγείλουν αυτή την πρωτοφανή πράξη προσβολής, τραμπουκισμού και βιαιοπραγίας εναντίον μέλους της ΔΕ του ΤΕΕ αλλά και μελών του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και συναδέλφων οι οποίοι παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του ΔΣ, σε άλλη περίπτωση θα θεωρήσουμε πως καλύπτουν τη συγκεκριμένη πρακτική του Πέτρου Συναδινού και αναλαμβάνουν από κοινού τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη.
Επίσης, επιφυλασσόμενος προσωπικά κάθε νόμιμου δικαιώματός μου απέναντι στη βιαιοπραγία που ασκήθηκε σε βάρος μου από τον Πέτρο Συναδινό, καλώ την ΔΕ του ΤΕΕ να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πράξη και να προβεί σε κάθε περεταίρω νόμιμη ενέργεια την οποία κρίνει απαραίτητη προκειμένου να απομονωθεί η εμπέδωση της ασυλίας σε όσους επιβουλεύονται με μεθόδους «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των Επιστημονικών Συλλόγων.
Αθήνα 23.09.2014                                                                                                                                                     Γιάννης Πάνου
Μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ
Εκπρόσωπος των παρατάξεων:   Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών
Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία – Εργαζόμενοι Μηχανικοί
Αυτόνομοι Μηχανικοί  Ανατολικής Κρήτης

1 σχόλιο:

 1. Φίλτατε Γιάννη Πάνου και σεις Συσπειρωμένοι Αριστεροί Μηχανικοί,
  Σήμερα έχουμε Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου,η παραπάνω δήλωση καταγγελία αναρτήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπ. στις 8 το πρωί,περάσανε δηλαδή ήδη 7 ολόκληρα εικοσιτετράωρα.Τι έγινε εν τω μεταξύ??? ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος??Καταδίκασε τον τραμπούκο??
  Φαντάζομαι δεν έκανε απολύτως τίποτε.Δεν είπε κάτι οτιδήποτε,δεν καταδίκασε,δηλαδή έκανε σαν να μην συνέβη τίποτε,σαν να μην έπεσε στην αντίληψή του το περιστατικό ούτε και η καταγγελία σου.Δηλαδή με άλλα λόγια απάντησε με μιά εκωφαντική σιωπή.

  Μακάρι να κάνω λάθος,ο Στρίτζης να καταδίκασε απερίφραστα το βδελυρό γεγονός αλλά να μη το έμαθα.
  Γι αυτό σας παρακαλώ θερμά,απαντήστε μου με ένα "ναι καταδίκασε" ή "όχι,σώπασε"

  Κι αν η απάντηση είναι "σώπασε",την άλλη φορά θα τον ξαναπροσφωνήσετε "συνάδελφο" ???
  Σας παρακαλώ θερμά,απαντήστε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή