Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου για το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τον χώρο που βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας




αντισταση1Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει την εκκένωση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρασίνου του δήμου Χαλανδρίου.
Μαζί με τα κάθε λογής παπαγαλάκια της εξουσίας που αρθρογραφούν σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ… 
…και το ΤΑΙΠΕΔ τώρα ανακαλύπτει το Χαλάνδρι.


Σε ένα οικόπεδο αρκετών στρεμμάτων , δίπλα στο αθλητικό κέντρο Ν. Πέρκιζας του δήμου Χαλανδρίου εδώ και χρόνια, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚΕΔ  που πέρασε στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ  βρίσκεται τμήμα της εγκατάστασης της υπηρεσίας πρασίνου  μαζί με την αποθήκη καθαριότητας, τον υδατόπυργο, την είσοδο του αμαξοστασίου και τον χώρο εναπόθεσης κλαδιών. Αυτόν τον χώρο λοιπόν θυμήθηκε μόλις προχθές το ΤΑΙΠΕΔ να τον ζητήσει πίσω. Όχι γιατί το έχει πουλήσει αλλά απλά γιατί ….έτσι. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η σπουδαιότητα αυτού του χώρου που δίνει διορία στον δήμο Χαλανδρίου να το καθαρίσει και να το αδειάσει μέχρι την 30/9/2014!!!
Την Παρασκευή το πρωί  περνάνε την πόρτα του δημαρχείου Χαλανδρίου οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης της τρόικας.  Η επίσκεψή τους ήταν η δεύτερη τις τελευταίες μέρες. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουν αν η τελευταία διορία που είχαν δώσει για συμμόρφωση ως προς την απαίτηση συνεργασίας επί του ελέγχου των συμβάσεων σε βάθος 20ετίας είχε κάτι να δείξει ή θα έληγε άκαρπη. Είχε προηγηθεί η κοινή συνέντευξη 10 δημάρχων την Πέμπτη 18/9 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔΑ όπου ο δήμος Χαλανδρίου βρέθηκε μαζί με άλλους 9 δήμους σε κοινό μέτωπο απέναντι στην παράλογη απαίτηση του υπουργείου εσωτερικών για απολύσεις προσωπικού  δια μέσω ελέγχων.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν η αναμενόμενη. Καμία περίπτωση συνεργασίας δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα.
Λίγο μετά πρωτοκολλείται έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ όπου αναφέρεται η απαίτηση του ταμείου: το οικόπεδο ιδιοκτησίας του, όπου στεγάζονται υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν θα πρέπει να καθαριστεί και να οριστεί επιτροπή που θα του το παραδώσει μέχρι τις 30/9.
Από την ίδια την ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε παραχωρηθεί για χρήση το 2007 από την τότε ιδιοκτήτρια ΚΕΔ στο δήμο Χαλανδρίου τους  3 τελευταίους  μήνες του έτους.
Όλα αυτά συμβαίνουν το 2ο έτος της 2ης θητείας της διοίκησης Ζαφειρόπουλου. Από τότε μεσολαβούν 7 χρόνια και ολόκληρη η θητεία της διοίκησης Κουράση διαδόχου  της διοίκησης Ζαφειρόπουλου. Έτσι απλά έρχεται το ταμείο και το ζητάει τώρα την 20η μέρα της νέας διοίκησης του δήμου.  Δίνοντας διορία μάλιστα 10 ημερολογιακές μέρες…
Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή του ΤΑΙΠΕΔ είναι κίνηση του κράτους που σκοπό έχει να απαντήσει στην ανάγκη στοχοποίησης του νέου δημάρχου και της νέας διοίκησης του δήμου. Είναι τμήμα  της πίεσης που ήδη ασκούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ζητάνε τα ρέστα σε παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους εξομοιώνοντας τις ευθύνες μιας 25ετίας με αυτή των 20 ημερών της νέας διοίκησης. Είναι η απάντηση στην πολιτική ανυπακοή μας να μην συνεργαστούμε σε πράξεις που στέλνουν τους εργαζόμενους στην απόλυση και τις λειτουργίες της πόλης στο ψυγείο. Με απλά λόγια: η απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δήμος Χαλανδρίου όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης αλλά πρωτοστάτησε σε μία κίνηση πολιτικής ανυπακοής που συνένωσε και άλλους δήμους δημιουργώντας για πρώτη φορά την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που ετοιμάζουν και οι 6.500 απολύσεις που ψάχνουν σε διάφορες υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες είναι και οι ΟΤΑ, δεν θα περάσει .
Από την άλλη ξεπερνάει κάθε φαντασία η άποψη ότι θα μπορούσε όχι αυτός αλλά ο οποιοσδήποτε δήμος να παραχωρήσει  σε τρίτους τον χώρο που φιλοξενείται μία από τις νευραλγικότερες υπηρεσίες που έχει και σχετίζεται με την καθαριότητα της πόλης. Είναι εξαιρετικά γελασμένοι όσοι πιστεύουν  ότι θα επιτρέψουμε στο ΤΑΙΠΕΔ να πάρει γιατί έτσι θέλει έναν τέτοιο χώρο και να ξεσπιτώσουμε την οποιαδήποτε υπηρεσία δωρίζοντας την στα λαμόγια της αγοράς.
Η χυδαιότητα που κρύβουν τέτοιες πράξεις και τέτοια έγγραφα είναι ακριβώς αυτή: η πολιτική ανάγκη πίεσης στον δήμο Χαλανδρίου για την γενναία στάση που έχει έναντι του παραλογισμού των κρατούντων σπρώχνει ένα ταμείο που ξεπουλά την δημόσια περιουσία να ζητάει πρακτικά από τον δήμο την στέρηση του δικαιώματος στην καθαριότητα και την υπηρεσία πρασίνου. Αυτός ο  τσαμπουκάς τους κράτους και των μηχανισμών του δεν θα περάσει.
Μετά τα νοσοκομεία και την γενναία στάση των εργαζόμενων εκεί διαφαίνεται ότι και στους δήμους η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκει εμπόδια πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα για μία κυβέρνηση που παραπαίει.
Υπενθυμίζουμε για να μην ξεχνιόμαστε ότι μπορεί στην διοίκηση του δήμου να είμαστε 20 μέρες στην πόλη είμαστε όμως πάνω από 20 χρόνια. Δεν πρόκειται να τρομάξουμε με τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και του ΣΤΑΡ ούτε βέβαια με τα αστεία τελεσίγραφα του ΤΑΙΠΕΔ.
Δηλώνουμε στον οποιονδήποτε ότι το «εντέλλεσθε» που έδωσε ο δήμαρχος στους εργαζόμενους για την απαγόρευση αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου που βλάπτει τον δήμο στο υπουργείο του κύριου Μητσοτάκη είναι ένα από τα πολιτικά εργαλεία που  πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην μάχη για την σωτηρία του δήμου και της πόλης από τον στραγγαλισμό του μνημονίου. Είναι υποχρέωση αυτής της διοίκησης του δήμου, πιστή εφαρμογή των όσων δήλωνε και προεκλογικά.
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε κάτοικο  του δήμου να συνειδητοποιήσει  ότι αυτή η μάχη που ξεκινάει τον αφορά γιατί εμποδίζει την απόλυση του και το ξεπούλημα των υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες και υπερασπίζεται την λειτουργία της πόλης  και της συνοικίας του.
Αναμένοντας το επόμενο χτύπημα του κράτους του μνημονίου καθώς και των παπαγάλων του
Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου