Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Περιφέρειας Δυτ. Ελλ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάδελφοι,
Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση που υποβαθμίζει βίαια το βιοτικό του επίπεδο, απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, κουρεύει τις μισθολογικές αποδοχές και καταργεί τις κοινωνικές παροχές.
Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς αλλά δεν προέκυψαν ξαφνικά. Αποτελούν συνέχεια ενός μακρόχρονου σχεδίου που σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, σε συνάρτηση με την παγκοσμιοποίηση της δράσης του κεφαλαίου. Το ευρώ γίνεται όπλο στα χέρια του Βερολίνου για την καθυπόταξη των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης.
Η δημιουργία του «μαύρου Κυβερνητικού μετώπου», και συμπαράταξη ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΔΗΜΑΡ , είναι μια ακόμα δυσμενέστερη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό. Η εφαρμογή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής θα επιδιωχθεί να γίνει με περισσότερους εκβιασμούς και διλήμματα, κάτω μάλιστα από τον μανδύα της «εθνικής συνεννόησης και σωτηρίας».
Η διαπίστωσή μας είναι σαφής και κατηγορηματική: Μνημόνιο, λιτότητα, μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδια, «κ.λ.π. αποτελούν αλυσίδα εξαθλίωσης του λαού.
Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες εξαθλιώνουν τους εργαζομένους στο δημόσιο και διαλύουν τις ήδη προβληματικές και υπολειτουργούσες δημόσιες υπηρεσίες. Ήδη έχουν δρομολογήσει και υλοποιούν με γρήγορους ρυθμούς:
·        Πλήρη μισθολογική ισοπέδωση με το μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ψήφισαν.
·        Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η εφεδρεία και η διαθεσιμότητα είναι απολύσεις. Προγραμματίζουν δε πολύ περισσότερες το 2013 με τα νέα εκπονούμενα Οργανογράμματα και την αξιολόγηση των Υπηρεσιών και των υπαλλήλων, υπό την καθοδήγηση των εντολοδόχων τους.
·        Δραματικές μειώσεις στις Συντάξεις (κύριες και επικουρικές), κλοπή του εφάπαξ, υποβάθμιση της υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
·        Καταιγίδα φόρων (άμεσων και έμμεσων) και κρατήσεων που ουσιαστικά μετατρέπουν τις καθαρές αποδοχές μας σε μικρό τμήμα των μικτών αποδοχών.
·        Μετατροπή των δημόσιων υπηρεσιών σε παραρτήματα ιδιωτών.
·        Πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
Σήμερα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η διοίκηση βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση, αδυναμία αποτελεσματικής λειτουργίας, γραφειοκρατική αγκύλωση, αντιλαϊκή κατεύθυνση λόγω έλλειψης πόρων και κυριαρχούσας φιλοσοφίας. Η λογική του «Καλλικράτη» δεν χωρά αλλαγές και τροποποιήσεις. Λύση είναι η ανατροπή της φιλοσοφίας και των οργανωτικών δομών της «Διοικητικής μεταρρύθμισης» που εξαθλιώνει τους πολίτες και διαλύει – ιδιωτικοποιεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο δημόσιο βρίσκεται σε έντονα προβληματική κατάσταση λόγω οργανωτικών-πολιτικών αδυναμιών και απαξίωσης από μεγάλο μέρος εργαζομένων. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και η άμεση σχέση πολλών στελεχών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων και αρκετών Ομοσπονδιών με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας συντέλεσε στην υποταγή τους με στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών τους φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Αυτή η άσχημη κατάσταση πολλές φορές έχει επιπτώσεις και στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που πολλές φορές διακρίνονται από συμβιβασμό, αδιαφορία ή ομηρία σε πολιτικές – προσωπικές σκοπιμότητες. Σε όλα αυτά δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η αλλοτρίωση σημαντικού μέρους των εργαζομένων που στοχεύοντας σε ατομικές λύσεις αρνούνται τη συλλογική δράση και τον οργανωμένο αγώνα.

Εμείς  ως εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ατομικά  ή  μέσα  από  συνδικαλιστικές   συλλογικότητες   έχουμε  επισημάνει  πολύ  έγκαιρα  τον ολισθηρό δρόμο στον  οποίο  έχουν  οδηγήσει  οι  αποφάσεις  των  ντόπιων  και ξένων  «κυβερνητών»  μας.
Κανείς δεν πρέπει να πέφτει θύμα στα ψεύτικα ιδεολογήματά τους. Με σαφήνεια ξεκαθαρίζουμε:
·         Η τρόικα και η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνοι -  συνδημιουργοί  της   κοινωνικής  λαίλαπας.
·         Οι επιθέσεις του κεφαλαίου δεν περιορίζονται στους «άτακτους τεμπέληδες» Έλληνες, στοχεύουν  σε  όλους  τους  λαούς  της  Ευρώπης.
·         Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο  δεν  είναι  αντίπαλοι  με  τους  εργαζόμενους  στον  ιδιωτικό τομέα,  τους  αυτοαπασχολούμενους, τους  άνεργους και αντίστροφα. Οι έντεχνες διαιρέσεις, μόνον   τους   οικονομικούς  και  πολιτικούς  εξουσιαστές  εξυπηρετούν.
·         Καμία  εμπιστοσύνη  σε  εκπροσώπους της  συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας  (ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ  και  συνοδοιπόρους  τους) που  χρόνια  τώρα  στήριζαν  ή  ανέχονταν  τους  σχεδιασμούς  της   πολιτικο-οικονομικής   εξουσίας.
Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στις εκλογές για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στις 2/04/2013, θέλει να καταδείξει την αναγκαιότητα συσπείρωσης των εργαζομένων μακριά από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που το μόνο που προσφέρουν είναι: αποπροσανατολισμό, υποταγή και «παχιά λόγια». Θα απαιτήσουμε το νέο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ., που θα προκύψει μετά τις εκλογές να προσπαθήσει να συντονίσει, σε αγωνιστική κατεύθυνση, τους Δ.Υ. της περιοχής μας στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων μας με ιδιαίτερη έμφαση στην υπεράσπιση του μισθού, της ασφάλειας και της εργασίας μας που απειλούνται από τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.
Βασική μας  αρχή είναι ότι οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από λίγες φωτισμένες πρωτοπορίες.  Απαιτείται  η  ευρύτερη συμπαράταξη  σε  ένα  κίνημα  ανατροπής.
Μόνος δρόμος για μας είναι  η αγωνιστική συμπαράταξη του λαού, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις. Το μέλλον  του  λαού  δεν  έχει  σχέση  με  το  μέλλον  των τραπεζιτών, των  «δανειστών»,  των  μεγαλοκεφαλαιούχων.   Άλλο  αυτοί,  άλλο  εμείς.
Σε αυτή την προσπάθεια, καλούμε τους υπαλλήλους της Π.Δ.Ε. να συμπαραταχθούν αγωνιστικά  μαζί  μας.
Οι υποψήφιοι
Γκολφινοπούλου Αγγελική του Αντωνίου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαίας)

Δεπούντης Νικόλαος του Κωνσταντίνου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε)

Κατριβέσης Νικόλαος του Σπυρίδωνος (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε)

Παπαμιχαλοπούλου Μαρία του Αθανασίου (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαίας)

Σουρούνης Ανδρέας του Κωνσταντίνου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε)

Σχίζας Αναστάσιος του Κωνσταντίνου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε)

Ψιλοβασιλόπουλος Αναστάσιος του Σωτηρίου (Δ/νση Οικονομικού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου