Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ΕΜΚΕΘΙ (Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων) για το σφράγισμα των θεάτρων

Αναδημοσίευση από http://alternativespacesathens.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8481.html. Όπως πληροφορηθήκαμε το σφράγισμα, κατόπιν κινητοποίησης, αναβλήθηκε για ένα τρίμηνο. Τελικά αυτός ο δήμαρχος έχει ξεπεράσει σε αυταρχισμό πολλούς δεξιούς.
 
Η ΕΜΚΕΘΙ (Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων) καλεί τον Δήμο Αθηναίων να σταματήσει ΤΩΡΑ το σφράγισμα των θεατρικών σκηνών, ώσπου να ολοκληρωθεί η σεζόν στο τέλος Ιουνίου.

Ζητά επίσης από το Δήμο να συστήσει ΤΩΡΑ ένα συμβούλιο που να αποτελείται αφενός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλ. από εκπροσώπους της ΕΜΚΕΘΙ, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και αφετέρου από Αρχιτέκτονες και Μηχανολόγους, με σκοπό να συμμαζέψουν και να εκσυγχρονίσουν τη νομοθεσία που αφορά την ασφάλεια των χώρων συνάθροισης κοινού.

Κατόπιν, ας καλέσει τους χώρους με προβλήματα να τα λύσουν μέσα στο καλοκαίρι και να σταθεί αρωγός τους σ’ αυτό με όποιον τρόπο γίνεται. Και μόνον τότε, όσοι δεν συμμορφωθούν με το σαφές, λογικό και σύγχρονο νομικό πλαίσιο που θα έχει πλέον τεθεί, να ελεγχθούν και να υποστούν τις συνέπειες.

Θεωρούμε ότι εκτός των άλλων είναι και ηθικό θέμα να εργαζόμαστε, να δημιουργούμε και να φιλοξενούμε το κοινό σε ασφαλείς χώρους, αλλά είναι πασίγνωστη και η διαφθορά του τμήματος αδειών του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια, που καλύπτεται πίσω από ένα νομοθετικό λαβύρινθο και ταλανίζει τα θέατρα. Μάρτυράς μας ο Συνήγορος του Πολίτη.

Αναρωτιόμαστε πόσα άραγε νυχτερινά κέντρα έχει βαλθεί να σφραγίσει ο Δήμος προτού επιτεθεί στους χώρους πολιτισμού.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ευθύνη και καθήκον απέναντι στους δημότες του να συνδράμει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες της πόλης μας. Οφείλει να βρει τρόπους να βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων μας και μάλιστα σε εποχή βαθύτατης κρίσης όπου η ανεργία των ηθοποιών ξεπερνάει το 90% και το κοινό δυσκολεύεται να μας στηρίξει.

Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή του να συζητήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις μας.

ΕΝΩΣΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου