Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το ΣΜΤ καλεί σε συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ στις 4/4 στις 2μμ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266.
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΤΑΑ ΠΕΜΠΤΗ 4/4, 2.00 μμ, Μάρνη 22

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ- ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA BANK.
Με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τη συμφωνία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ξεκίνησε η εφαρμογή των υπέρογκων ασφαλιστικών αυξήσεων. Μάλιστα η ισχύς θα είναι αναδρομική από την 1 Ιουλίου 2011 ενώ η απόφαση αυτή έχει τη θετική ψήφο των εκπροσώπων του ΤΕΕ.
Τα ειδοποιτηρία με τις αυξήσεις που θίγουν όλες τις κατηγορίες των μηχανικών στάλθηκαν. Οι αυξήσεις είναι τεράστιες ειδικά για τους «νέους» ασφαλισμένους (μετά το 1992) ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά και των αυτοαπασχολούμενων και ανέργων.
Τη στιγμή που σήμερα το 40% των συναδέλφων με δελτίο αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες υψηλές εισφορές, είναι σαφές ότι με την επιβολή νέων εισφορών η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων θα βρεθεί αργά ή γρήγορα χωρίς ασφάλιση αλλά και εκτός επαγγέλματος.
Παράλληλα η υποχρεωτική ένταξη του κλάδου υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, ισοδυναμεί με άμεση επιδείνωση των παροχών υπηρεσιών υγείας των ασφαλισμένων. Οδηγεί στην ενοποίηση προς τα κάτω των παροχών. Ταυτόχρονα, οδηγεί σε περαιτέρω υφαρπαγή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ με όχημα την κάλυψη της μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ.
Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν φυσική συνέχεια της πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων με μια σειρά νόμους όπως το ν. 3518/2006 για το ΤΣΜΕΔΕ, τον ν 3655/08 για το ΕΤΑΑ.
Είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μαζί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές επιβεβαιώνοντας πως μοναδικός ωφελημένος είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ταυτόχρονα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δίνονται βορά στις τράπεζες και στο κεφάλαιο. Τις διαχρονικές απώλειες που κατέγραψαν τα αποθεματικά όλων των Ταμείων με την άτοκη κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμπληρώνει η οφειλή άνω των 550 εκατ. € του Δημοσίου, με αποκορύφωμα την κλοπή άνω του 1,5 δις € στο πλαίσιο του «κουρέματος» των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διάρκεια του PSI.
Η απόφαση της διοίκησης του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ για πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, είναι συνέπεια του ταμείου τραπεζίτη που θεμελίωσε η ανταποδοτικότητα και σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ταμείο.
Όλα τα παραπάνω είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματά μας που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Μπροστά σ’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, ούτε για άσφαιρες και αποπροσανατολιστικές ενέργειες. Ο αγώνας πρέπει να έχει στο στόχαστρο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και ανέργων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ όπου έχει καταλυτική επίδραση το μεγάλο κεφάλαιο, που αντικειμενικά ωφελείται απ’ την πολιτική αυτή. Η ηγεσία του ΤΕΕ αποφάσισε να σταθεί στο «ύψος των περιστάσεων», όταν οι αποφάσεις είχαν παρθεί και τα ειδοποιητήρια βρίσκονται στο δρόμο για τα σπίτια μας. Ξεχνά την πολιτική στήριξη μέσα και απ’ τη συμμετοχή στη διοίκηση του ΕΤΑΑ το προηγούμενο διάστημα, τις υπογραφές που δε λείπουν από κανένα αντιασφαλιστικό μέτρο, την προώθηση της πολιτικής της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη συναίνεση της στην «απελευθέρωση των κλειστών» επαγγελμάτων, στην αναδιάρθρωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Είναι άμεσα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αποφασιστικής σύγκρουσης και μαχητικής πρακτικής δράσης, να ξεδιπλώσουμε την αντεπίθεση μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής καταιγίδας. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς και τα σωματεία τους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που διαλύουν τα δικαιώματα μας μαζί με τους 3518/06, 3655/08 και των πρόσφατων ρυθμίσεων.
·         Άμεση μείωση των εισφορών μας στα προ του 92 επίπεδα. Αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
·         Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων, κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών.
·         Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ -ΕΤΑΑ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
·         Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες-Αύξηση των συντάξεων.
·         Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας, στο ύψος του βασικού μισθού ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχ/κοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.
·         Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού, με τη δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων.
·         Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου