Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της συσπείρωσης για τη συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής



Αναρτούμε ανακοίνωση της συσπείρωσης για τη γενική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, σήμερα 2/4 στις 9 πμ στο Υπ. Μεταφορών 
 συσπειρωση αριστερων μηχανικων
Η τρικομματική κυβέρνηση, των προθύμων υπηρετών της τρόϊκας και των μνημονίων, συνεχίζει αμείωτα την άγρια επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προχωρώντας με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες στην αλλαγή των οργανισμών όλων των Υπουργείων κατ’ αρχάς, όλων των δημόσιων φορέων και οργανισμών στη συνέχεια. Ο στόχος τους διπλός:
Αφενός να συρρικνώσουν τα αντικείμενα ενασχόλησης της δημόσιας διοίκησης μέσω της κατάργησης των αντίστοιχων οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Γεν. Διευθύνσεων), ώστε να περιοριστεί ο όποιος ελεγκτικός ρόλος προς όφελος του δημοσίου συμφέ-ροντος (μια και είναι ασύμβατος με τις fast track επιδιώξεις ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας).
Αφετέρου να βοηθήσουν τον ήδη ψηφισμένο σχεδιασμό τους για 25.000 απολύσεις (διαθεσιμότητα- κινητικότητα το ονομάζουν) μέσα στο 2013 και συνολικά 150.000 «αποχωρήσεις» μέχρι και το 2015.
Ήδη προηγήθηκε η «εφεδρεία» - «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» το Νοέμβρη του 2011 (με το Ν.4024/2011) που πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά έδιωξε από το δημόσιο πολλούς υπαλλήλους μεταξύ αυτών και αρκετούς μηχανικούς. Ακολούθησε η «διαθεσιμότητα» περίπου 2000 ΔΕ υπαλλήλων αορίστου χρόνου το Νοέμβρη του 2012, ενώ από τότε είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία της «αυτοδίκαιης αργίας» λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων, η οποία καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο «τεκμήριο της αθωότητας», οδηγεί στην έξοδο και στη δυσφήμηση εκατοντάδες (θα γίνουν σύντομα χιλιάδες) υπαλλήλων και ιδιαίτερα μηχανικών, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους – και όχι μόνο. Ήδη υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου για λόγους εξωυπηρεσιακούς ακόμα και πολιτικούς – συνδικαλιστικούς οδηγούνται σε αργία ΔΥ.
Οι αλλαγές των οργανισμών που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περικόπτουν τις οργανικές μονάδες κατά περίπου 50%, χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία προοπτική να λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και περιορίζουν το ήδη υπηρετούν προσωπικό κατά 10-20%. Επειδή ο Ν.4024/11 κατάργησε άμεσα το σύνολο σχεδόν των τότε κενών οργανικών θέσεων, κάθε περιορισμός τους σήμερα οδηγεί άμεσα στην απόλυση όσων «περισσεύουν». Αρωγός στο μνημονιακό αυτό στόχο η προσχηματική αξιολόγηση προσωπικού που έχει σα στόχο να «νομιμοποίησει» με τεχνοκρατικά εργαλεία τη βαρβαρότητα αυτή.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής πρέπει να προσπαθήσει να συντονίσει, σε αγωνιστική κατεύθυνση, τους Μηχανικούς Δ.Υ. με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, με πρωτοβάθμια εργασιακά σωματεία και ομοσπονδίες, ώστε από κοινού αγωνιστικά να μπλοκάρουμε τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα.
  • Να μην περάσει η αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις.
  • Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων.
  • Όχι στους νέους οργανισμούς.
  • Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που οδηγούν σε απολύσεις.
  • Σε αυτά τα πλαίσια είναι σημαντική η συμμετοχή μας στη διαδήλωση της Κυριακής 7 Απρίλη στις 6μμ από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα μαζί με δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενάντια στις πολιτικές συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου.
Η οριστική διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ και του ασφαλιστικού συστήματος
Την Πέμπτη 28/3 πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στο τακτικό συμβούλιο του Δ.Σ του ΕΤΑΑ από μηχανικούς, μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, Σωματείων του κλάδου (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) και του ΤΕΕ.
Εκατοντάδες συναδέλφων συγκεντρώθηκαν μετά την αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων ληστρικών εισφορών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Αυξήσεις τις οποίες υπερψήφισαν οι «εκπρόσωποι» των μηχανικών στα θεσμικά τους όργανα, στις οποίες όμως εναντιώνονται οι άνεργοι, απλήρωτοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί που καλούνται να τις πληρώσουν. Τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στο Δ.Σ και την είσοδό τους στο κτίριο του ΕΤΑΑ προσπάθησε να σταματήσει ο διορισμένος από την κυβέρνηση και την τρόϊκα νέος Πρόεδρός του και “συνάδελφος” κ. Σελλιανάκης, με την συνδρομή των ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων, πράγμα που δεν κατάφερε. Οι συγκεντρωμένοι με την αποφασιστικότητα τους κατάφεραν να μπουν, να κάνουν σαφή την αντίθεσή τους στα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου καθώς και στον κ. Σελλιανάκη προσωπικά, ο οποίος έσπευσε να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να αποφύγει τη συνεδρίαση του οργάνου, παρουσία των μηχανικών.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι συγκεντρωμένοι έμειναν στο κτίριο απαιτώντας την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. Στην ίδια κατεύθυνση υποχρεώθηκε να καλέσει και η Δ.Ε του ΤΕΕ, μέσω των τριών εκπροσώπων της στο ΕΤΑΑ, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται η κατακραυγή των συναδέλφων για τη συναίνεση της στην εφαρμογή των μνημονικών πολιτικών.
Ο στόχος, της ακύρωσης των ληστρικών αυξήσεων (που αφορούν και τους μισθωτούς που έχουν Ειδική Προσαύξηση) παραμένει ανοιχτός. Γι αυτό θεωρούμε ό,τι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.
Άμεσα καλούμε :
  • Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ (Μάρνης 22), την Πέμπτη 4 Απρίλη στις 3μμ, απαιτώντας να συζητηθεί ως πρώτο θέμα η ακύρωση της απόφασης αποστολής των ειδοποιητηρίων με τις ληστρικές εισφορές. Σε κάθε άλλη περίπτωση το όργανο δε νομιμοποιείται να συνεδριάσει.
  • Στην ανοικτή συνέλευση μηχανικών που θα γίνει την Παρασκευή 5/4 στις 6:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).
Καλούμε τους συναδέλφους σε στενή παρακολούθηση των εξελίξεων και σε επαγρύπνηση, με στόχο να αποτρέψουμε το συνηθισμένο «κρυφτούλι» των Διοικήσεων πίσω από διαδικασίες και προφάσεις.

http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου