Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Επιτέλους, επίδομα 800 € στους Μηχανικούς

 

Φώτο από παλαιότερη συνάντηση του Υπουργού με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, οι έντονες διαμαρτυρίες του Προέδρου και της ΔΕ του ΤΕΕ, σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς επιστημόνων, φαίνεται ότι επιτέλους πιάνουν τόπο!

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανανεωμένο υπό την ηγεσία του κου Χατζηδάκη στρέφεται επιτέλους προς τους δοκιμαζόμενους μηχανικούς αλλά και στους άλλους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και σχεδιάζει να δώσει επιτέλους λύση σε πολλά από τα αιτήματα μας. Συγκεκριμένα:

Μέσα στον Απρίλη και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα θα χορηγηθεί σε όλους όσους έλαβαν το επίδομα επιμόρφωσης το 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800 € ανά άτομο, η οποία μάλιστα θα προσαυξάνεται κατά 50% σε όσους είχαν σημαντική μείωση στα εισοδήματα τους το 2020.

Οι εισφορές Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 λόγω lockdown δε θα είναι απαιτητές από το e ΕΦΚΑ, όσοι τυχόν τις έχουν εξοφλήσει θα συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές.

Θα χορηγηθεί πλήρης ασφαλιστική ενημερότητα για όλο το 2021.

Οι πόροι για τις παραπάνω παροχές θα προκύψουν από ειδική κράτηση από το Καζίνο του Ελληνικού που θα θεσμοθετηθεί για το σκοπό αυτό.

Τα μέτρα αυτά, αποτελούν μια πρώτη γεύση από την συνολική πολιτική ενίσχυσης και προστασίας των επιστημόνων που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το ΤΕΕ. Σύντομα θα υπάρχουν πρόσθετες εξελίξεις, τόσο ως προς τις συντάξεις με ριζική επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής τους, όσο και ως προς το ύψος τους.

Μετά από αυτό εκτιμούμε ότι δικαιούμαστε και εμείς ως μπλογκ μια πρόσθετη επιχορήγηση λόγω μείωσης επισκεψιμότητας για την περίοδο 2020-2021. Ζήτω ο Σωτήρας Πρωθυπουργός  μας και η υπέρκομψη σύζυγος του.

1 σχόλιο: