Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» του Δήμαρχου της Αθήνας και τα «πάρκα τσέπης»

Για το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» του Δήμαρχου της Αθήνας και τα «πάρκα τσέπης»


Περιβάλλον: Ήρθα να μιλήσουμε για τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας. Με το Πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» ο Δήμαρχος της Αθήνας

Αρχιτέκτονας: Τι θα πει «Υιοθέτησε την Πόλη σου»;

Περιβάλλον: Να τι λέει : «Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να «υιοθετήσει» έναν δρόμο, ένα δέντρο, ένα πάρκο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, ένα γήπεδο, μια γειτονιά για να γίνουν πιο φωτεινά, πιο πράσινα, πιο φιλικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».. Και γι αυτό καλεί τους κατοίκους της Αθήνας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς, να γίνουν «θετοί γονείς» , δρόμου, πάρκου, δέντρου, πλατείας, παιδικής χαράς,…….»

Αρχιτέκτονας: Δεν κατάλαβα. Από πότε τα «άψυχα» αντικείμενα «υιοθετούνται». Κοίταξε ο Δήμαρχος της Αθήνας αφού στόλισε με «κούφια προγονοπληξία» τον «Μεγάλο Περίπατο», «θα κάνουμε περίπατο» έλεγε, «εκεί που περπατούσανε οι αρχαίοι προγονοί μας», και απέτυχε παταγωδώς, τώρα στολίζει με «κούφια ψευτοσυνθήματα» τα «πάρκα τσέπης», με το «Υιοθέτησε την πόλη σου», και για να καλύψει την αποτυχία του «Μεγάλου Περιπάτου», και για να δείξει τα δήθεν φιλολαϊκά αισθήματά του, αλλά το μόνο που δείχνει με την συγκεκριμένη κίνηση είναι η βαθιά «περιφρόνηση» που τρέφει για την λαϊκή τάξη.

Η λέξη «Υιοθέτησε» έχει περιεχόμενο και δεν μπορεί κανείς να την χρησιμοποιεί προσβάλλοντας το πραγματικό περιεχόμενο της λέξης Οι δρόμοι, τα δέντρα, τα πάρκα, οι πλατείες, οι παιδικές χαρές της πόλης δεν είναι «ορφανά» για «υιοθεσία». Ούτε ο Δήμαρχος της Αθήνας είναι «φυσικός γονιός» του δρόμου, του πάρκου, της πλατείας, της παιδικής χαράς, για να έχει το δικαίωμα να «δίνει» τα «παιδιά» του για «Υιοθεσία».

Να «Υιοθετήσουμε» την πολιτική ΤΟΥ, για την Πόλη ΜΑΣ, θέλει ο Δήμαρχος. Αλλά αυτή η «πολιτική» δίνει με «Υιοθεσία» το λόφο «Στρέφη» και τον «Λυκαβηττό» στις Εταιρείες που ορέγονται κέρδη στην περιοχή, και στους κατοίκους που έχουν «αδειάσει την τσέπη τους» από μισθούς και μεροκάματα, από ελευθερία, από πολιτισμό, από παιδεία, από κοινωνική ζωή, από… από….. οι «φιλεύσπλαχνες Εταιρείες» αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, να κατασκευάσουν τα «πάρκα τσέπης» γιατί με «άδειες τσέπες» μόνο σε πάρκο με τις διαστάσεις της «τσέπης» τους, πιστεύει ο Δήμαρχος ότι έχουν δικαίωμα.

«Με άδειες τσέπες» μάς λέει ο Δήμαρχος το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι με χαρά να «Υιοθετήσετε το πάρκο τσέπης» που σας αναλογεί.

Περιβάλλον: Μα αυτό δεν δείχνει βαθιά «περιφρόνηση» στα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας;

Αρχιτέκτονας: Στο είπα παραπάνω. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το επαναλάβω.

1 σχόλιο:

  1. Tα πάρκα τσέπης μετατρέπονται ΤΑΧΥΤΑΤΑ σε ΤΕΚΕΔΕΣ τσέπης, άνδρα ναρκομανών που κάνουν χρήση δημοσίως δεδομένης της έλλειψης πολιτικής ΚΑΙ σε αυτό το φλέγον θέμα. Αυτός είναι ο Μπακογιάννης και αυτές οι εταιρείες που τον στηρίζουν και οι λαμπρές τους ιδέες. Αλλά τι να περιμένεις πια από ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή