Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η Eldorado δεν αντέχει την αλήθεια και ζητάει λογοκρισία




Πανικός φαίνεται ότι έπιασε τα επιτελεία της Eldorado Gold μετά την προβολή της εκπομπής «Αντιδραστήριο» στην ΕΡΤ3 με θέμα τις Σκουριές και το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού. Στην εκπομπή, που προβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει η εταιρεία στο βουνό. Μέσα από συνεντεύξεις κατοίκων και αλληλέγγυων δοθηκε μια εικόνα που σκόπιμα αποκρύπτουν τα περισσότερα ΜΜΕ, ενός ανυποχώρητου αγώνα για ζωή που συνεχίζεται παρά την άγρια καταστολή, την ποινικοποίηση και την εκστρατεία συκοφάντησής του.

Ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ είναι γεμάτα με “ρεπορτάζ” που παρουσιάζουν μόνο την πλευρά της εταιρίας, ενώ ο τηλεοπτικός χρόνος που δίνεται για να παρουσιαστεί η άποψη των “συνδικαλιστών” της Eldorado είναι συνεχής και χωρίς δυνατότητα να υπάρχει απάντηση, για πρώτη φορά σε πανεθνικό δίκτυο εδώ και καιρό παρουσιάστηκε μια αντικειμενική εκπομπή, και αμέσως προκάλεσε την παρέμβαση μιας ιδιωτικής εταιρίας στη Δημόσια Τηλεόραση.

Την επόμενη μέρα η Eldorado έβγαλε δημόσια καταγγελία για την εκπομπή στην οποία απειλεί με ποινικές και αστικές ενέργειες τους υπευθύνους της εκπομπής, καθώς και τις διοικήσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3. Είναι φαίνεται συνηθισμένη η εταιρεία σε στημένα ρεπορτάζ, που παρουσιάζουν μόνο τη δική της εκδοχή των πραγμάτων και αναπαράγουν αμάσητη την προπαγάνδα που διοχετεύει. Η δημοσιογραφική δεοντολογία και αντικειμενικότητα έχει χαθεί προ πολλού από site, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια που έχουν “χρυσωθεί” με διαφημίσεις από την “Ελληνικός Χρυσός”, η οποία άλλωστε συνδέεται ακόμα και μετοχικά με κάποια από αυτά.

Εμείς έχουμε να δηλώσουμε ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, όσες απειλές αν εκτοξευτούν κατά όσων έχουν την τόλμη και την συνείδηση να την πουν και όσα χρήματα και αν δοθούν για την εξαγορά «δημοσιογραφίας».

Οι συντελεστές της εκπομπής “Αντιδραστήριο” έχουν δώσει μακρύ αγώνα στα χρόνια του “μαύρου” και έχουν κατακτήσει το προνόμιο και την ελευθερία να λένε την αλήθεια κόντρα στα συμφέροντα που προσπαθούν να την αποκρύψουν.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός να φιμώσει τις ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να διαφυλάξει το κύρος της και να προστατεύσει τους εργαζόμενούς της από επιχειρηματικές παρεμβάσεις.

Ζητάμε εν όψει της επικείμενης απόφασης του ΣτΕ να δοθεί ο απαραίτητος τηλεοπτικός χρόνος στις δημόσιες συχνότητες να παρουσιαστούν οι απόψεις του κινήματος και των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις και να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, να δουν με τα μάτια τους την καταστροφή που συντελείται τόσο κοντά τους και να μάθουν την αλήθεια που συστηματικά τους κρύβουν τα ΜΜΕ.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα που θα διώξει τους σύγχρονους χρυσοθήρες που για τα κέρδη τους θέλουν να καταστρέψουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την εκπομπή «Αντιδραστήριο» για τις Σκουριές εδώ:


Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου