Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φοιτητές δίπλα στους Πρόσφυγες

Δίπλα στους πρόσφυγες στέκονται οι Φοιτητές των Πανεπιστημίων στην Αθήνα.

Το Φοιτητικό Σχήμα ΑΣΥΧ στο Χημικό του ΕΚΠΑ και ο ΑΧΜΜΕΤ στους Μεταλλειολόγους του ΕΜΠ έχουν ξεκινησει ήδη την προσπάθεια αν σταθούν δίπλα στους Πρσφυγες.

Άνθρωποι όπως οι πρόσφυγες αποτελούν παραδείγματα βιοπαλαιστών αφού ουσιαστικά διώχνονται από το τόπο τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στη προσπάθεια τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν το πλήρη αποκλεισμό από τις χώρες τις δύσης οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα την αντιανθρωπιστική στάση που έχουν. Όλοι βλέπουμε άλλωστε τις απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίζονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών με το βίαιο ξυλοδαρμό μεταναστών και την απαράδεκτη αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων. Εικόνες για τις οποίες ευθύνεται η Ε.Ε.,το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί. Ως νεολαία το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους,κόντρα στο κεφάλαιο που θέλει τους λαούς διχασμένους,που πραγματικά αγωνίζονται για τη ζωή τους μαζεύοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τους παρέχουμε. Όποιος θέλει να συμβάλλει σε αυτη τη προσπάθεια μπορεί να έρθει και να αφήσει στο στέκι μας πράγματα από τη λίστα της φωτογραφίας τις μέρες Δευτέρα-Παρασκευή.
 


Οι πόλεμοι αποτελούν την πιο άμεση και απτή συνέπεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργηθεί μεταναστευτικά ρεύματα από τη Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών που ασκούν Η.Π.Α. και Ε.Ε στην περιοχή. Η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δεν είναι αμέτοχη στις πολεμικές συρράξεις.
Για εμάς, όμως, οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! για το λόγο αυτό, καθένας από εμάς δεν πρέπει να μένει απαθής, δίνοντας επί της ουσίας "άφεση αμαρτιών" στις επιλογές κυβερνήσεων και κεφαλαίου.
Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα:

• Τρόφιμα: (εκτός αυτών που χρειάζονται ψυγείο) όπως: μπισκότα, κράκερς, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, ατομικούς χυμούς και συμπυκνωμένα γάλατα, γάλατα μακράς διαρκείας, όσπρια και ζυμαρικά.

• Βρεφικά είδη: γάλατα σε σκόνη, κρέμες σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες για συγκάματα.

• Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, ξυραφάκια, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αντηλιακά).

• Ρούχα: αντρικά, παιδικά, γυναικεία, αδιάβροχα, παπούτσια, κάλτσες, καπέλα, μπουφάν.

• Υπνόσακους, σκηνές, υποστρώματα, πετσέτες και σεντόνια, κουβέρτες.

• Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά:
1. Αναλγητικά, αντιπυρετικά (Depon ή Panadol χάπια και σιρόπι)
2. Αντιβιοτικά (Augmentin, Ciprofloxacin, Ceclor κ.λπ.)
3. Αντιφλεγμονώδη (π.χ. Mesulid, Voltaren)
4. Αντιδιαρροϊκά (Immodium)
5. Αντισταμινικά (π.χ. Aerius, Xozal)
6. Betadin - Fucicort cream – Aerolin inhaler – Salospir

Δίνουμε καθημερινά ραντεβού στο τραπεζάκι του Α.ΣΥ.Χ., με ό,τι μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας από εμάς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου