Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ιχνηλατώντας τους δυο δρόμους προς το μέλλον. Υποταγή ή ρήξη



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ



Οι πληττόμενοι επί μια εξαετία από την κρίση στην Ελλάδα - οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι - βρίσκονται σε μια αποφασιστική καμπή του αγώνα τους για ζωή και ελευθερία. Το πολιτικό πεδίο καθαρίζει όλο και περισσότερο καθώς ο χρόνος κυλά γοργά και αποκαλύπτει ταχύτατα τις αυταπάτες αλλά και τις απάτες και τα ψέματα καθώς επίσης και το συνολικό σχέδιο που ακολουθείτε μέσω των διαδοχικών μνημονίων. Φανερώνει τις κρυμμένες αλήθειες όλο και καθαρότερα. Καθώς βρισκόμαστε σε μια καμπή πάλι και πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με ποιους θα πα και ποιους θ’ αφήσει είναι απαραίτητο να γνωρίζει τις πραγματικές επιλογές που έχει.
Η ιστορία θέτει πάντα ενώπιόν μας τα προβλήματα που μπορούν να απαντηθούν. Βασική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση της απάντησης που ο καθένας μας θα δώσει αποτελεί η γνώση της αντικειμενικής πραγματικότητας και η θέση του καθενός μας μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα. Στην προσπάθεια περιγραφής και κατανόησης της αντικειμενικής πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος, επικεντρώνεται το βιβλίο «Ιχνηλατώντας τους δυο δρόμους προς το μέλλον. Υποταγή ή ρήξη».
Το βιβλίο επικεντρώνεται στην περιγραφή της αντικειμενικής πραγματικότητας και των αποτελεσμάτων της επιλογής της μιας ή της άλλης λύσης. Επιχειρεί να απαντήσει στο γιατί δεν υπάρχει τρίτη επιλογή και στο ποιες είναι οι επιπτώσεις των επιλογών αυτών.
Οι επιλογές είναι αποκλειστικά δύο: υποταγή στο σχέδιο του κεφαλαίου ή ρήξη με αυτό.
Μετά την περιγραφή των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων της κάθε μιας από τις δύο αυτές επιλογές διερευνάται το αν υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για τη ρήξη στην ελληνική οικονομία. Περιλαμβάνει ένα σύνολο δεδομένων που απαντούν στις ενστάσεις των εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου για τη μη ύπαρξη άλλης λύσης πέρα από την προτεινόμενη, και επιβαλλόμενη, από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου