Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Καμία ανoχή στο καθεστώς εξαίρεσης των τρομονόμων και των φυλακών τύπου Γ'




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ TΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ΄

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2015


Η πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος αποτέλεσε το περιτύλιγμα της επιβολής του δόγματος μηδενικής ανοχής, τα τελευταία 13 χρόνια. Η «εξάρθρωση» της 17 Νοέμβρη, το καλοκαίρι του 2002, οδήγησε σε μία σειρά τρομονόμων που καταπατούν το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη (τρομοδικαστήρια), ποινικοποιούν ιδέες και αγώνες, καταργούν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, στοχοποιούν γενιές ολόκληρες.

Οι τρομονόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, μόνο στόχο είχαν -και έχουν- να επιβάλλουν, στο όνομα της ασφάλειας, ένα κυνήγι μαγισσών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στοιχειοθετήθηκαν δικογραφίες εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης, με άγνωστο αριθμό μελών και άγνωστη δράση, καταδικάζοντας με το άρθρο 187ΠΚ και το άρθρο 187ΑΠΚ ανθρώπους σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Μόνο από τα στοιχεία της αστυνομίας βλέπουμε ότι «εξαρθρώθηκαν» το 2014 419 εγκληματικές οργανώσεις, το 2013 ήταν 454, το 2012 ήταν 455, το 2011 ήταν 547 κ.ο.κ. Η εξέγερση του Δεκέμβρη ποινικοποιήθηκε, με μαθητές να σέρνονται στα δικαστήρια ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που συστήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων! Η αλληλεγγύη ποινικοποιήθηκε, με τη σύλληψη του Τούρκου αγωνιστή Ερκάν Τουρούτς, ο οποίος προφυλακίστηκε μόνο και μόνο γιατί ήταν αλληλέγγυος στους συντρόφους του. Με δεκαετίες κάθειρξης καταδικάστηκαν άνθρωποι με μόνο αποδεικτικό στοιχείο γενετικό υλικό που ελήφθη παράνομα και δεν αποδείκνυε σε καμία περίπτωση κάποια έκνομη δράση. Ο κουκουλονόμος είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη εκατοντάδων διαδηλωτών, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μόνο και μόνο γιατί μπορεί να φορούσαν φούτερ με κουκούλα. Ακόμα, με πρόταγμα το «αίσθημα της ασφάλειας» παρέτειναν τις προφυλακίσεις (για όλους) στους 18 μήνες, δημιούργησαν τις φυλακές τύπου Γ, θεσμοθέτησαν ειδικές διατάξεις για όσους καταδικάζονται με το άρθρο 187ΠΚ ή το 187ΑΠΚ ώστε η έκτιση της ποινής τους να διαρκεί περισσότερο.

Τη Δευτέρα 2.3.2015 κρατούμενοι με όλες τις παραπάνω διατάξεις ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα την κατάργηση του τρομονόμου και του κουκουλονόμου, την κατάργηση των τρομοδικαστηρίων και των φυλακών τύπου Γ, και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση αυτή και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας. Ήρθε η ώρα να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την τρομοϋστερία που έχει επικρατήσει την τελευταία δεκαετία. Ήρθε η ώρα να καταργηθούν οι νόμοι περί εγκληματικών οργανώσεων και όλες οι επιβαρυντικές διατάξεις. Άλλωστε, το μόνο που έχουν να κρατήσουν ως απολογισμό οι εμπνευστές τους είναι ότι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον τρόμο σε ολόκληρη την κοινωνία. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και αυτός ο στόχος απέτυχε.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Λύσαμε τα προβληματά μας οι μηχανικοί και τώρα το blog ασχολείται και με τον Ξηρό... Μπείτε στην ουσία των προβλημάτων συνάδελφοι, απο τότε που βγήκε ο σύριζα οι "αριστεροί" άρχισαν να μοιάζουν με τους δεξιούς, αποπροσανατολισμός και τίποτα άλλο. Εκτός αν το ενδιαφέρον για τις φυλακές είναι γιατί σε λίγο εκεί θα πάμε οι περισσότεροι λόγω χρεών στο τσμέδε, οπότε πάω πάσο, συμφωνώ να φτιάξουμε και τα μελλοντικά μας σπίτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή