Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η επιτροπή Κυριτσάκη ανέβαλε τη λειτουργία της μετά την απόφαση της Δε του ΤΕΕ 10.3.2015


Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο μας στη ΔΕ του ΤΕΕ Γ. Πάνου

Κατα τη συζήτηση του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της ΔΕ της 10.3.2015 έγινε ενημέρωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΤΕΕ στην επιτροπή συνάδελφο Η/Μ, Θόδωρο Παπαδόπουλο, για τις εργασίες της επιτροπής που φέρει τον τίτλο «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ  ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΣΚΗΣΗ  ΤΟΥΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ,  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ,  ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥκαι  συναφών  επαγγελμάτων  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  της  υποπαραγράφου  ΙΓ.12  τηςπαραγράφου ΙΓ του άρθρου 1 του ν. 4254/2014» και στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κος Κυριτσάκης.

Κατά την ενημέρωση, ο συνάδελφος Θ. Παπαδόπουλος δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο έγγραφο από τις εργασίες της επιτροπής, παραδέχτηκε ωστόσο πως το σχέδιο Π.Δ. η σύνταξη του οποίου αποτελεί και το αντικείμενο της επιτροπής  είναι σε προχωρημένο στάδιο αλλά όχι σε τελικό στάδιο και επίσης πως κατά την εκτίμησή του δεν ήταν ακόμα η στιγμή για να ενημερωθεί αναλυτικά η ΔΕ του ΤΕΕ.

Μετά από παρέμβασή μου στην οποία ζητήθηκε από τη ΔΕ να πάρει απόφαση με αίτημα την άμεση αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής Κυριτσάκη καθώς επίσης και για να δοθούν άμεσα όλα τα πρακτικά της επιτροπής στη ΔΕ του ΤΕΕ ώστε να ενημερωθεί για την μέχρι τώρα λειτουργία της, αίτημα που υποστήριξαν επίσης με παρεμβάσεις τους οι παρεστάμενοι εκπρόσωποι φορέων Αντώνης Μαούνης, πρόεδρος του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, καθώς και ο Νίκος Φιντικάκης, μέλος του Κ.Σ. της UIA (Διεθνής Ενωση Αρχιτεκτόνων) όπως επίσης και πολλά ακόμη μέλη της ΔΕ, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα (απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής) με την παράλληλη δέσμευση της ΔΕ για επαναλειτουργία του συντονιστικού των επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων η οποία είχε παγώσει καθώς και συγκρότηση επιτροπής με ευθύνη του ΤΕΕ.

Μετά την απόφαση αυτή της ΔΕ, μας ανακοινώθηκε σήμερα  (προφωρικά προς το παρόν) πως η επιτροπή Κυριτσάκη στη συνεδρίασή της στις 11.3.2015 αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ και ανέβαλε τη λειτουργία της για 2 βδομάδες.

Παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα το ζήτημα που επίσης θέσαμε στη ΔΕ του ΤΕΕ, της ανάγκης για άμεση αναστολή με νομοθετική ρύθμιση της Υποπαραγράφου ΙΓ.12 του εφαρμοστικού μνημονιακού νόμου 4254/2014 έως ότου το ΤΕΕ και οι επιστημονικοί και εκαπαιδευτικοί φορείς των μηχανικών καταλήξουν σε σχετική πρόταση. Την ευθύνη αυτή την έχει η κυβέρνηση και θα επρέπει να ενεργήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

1 σχόλιο:

  1. γιατί συνάδελφοι να καταργηθεί ο 4254/14 και να επιστρέψουμε στους νόμους του 1930 -34; επειδή δίνει τη δυνατότητα και σε άλλους; ή επειδή μας θίγει;; αυτό είναι ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή