Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πέμπτη 12/3: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη δίκη της Μ. Μαυρή ύστερα από τη μήνυση Κασιδιάρη

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00 π.μ , στα δικαστήρια  (πρώην Ευελπίδων),  στο κτήριο 12 και στην αίθουσα 1,  δικάζεται η  πανεπιστημιακός  Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία».
Υπενθυμίζουμε ότι η «κατηγορούμενη» είχε συνδράμει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών χρυσαυγιτών, που επιτέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου σε φοιτητή του πανεπιστημίου, τον οποίο και κακοποίησαν βάναυσα. Για την πράξη της αυτή η Μ. Βαβαγιάννη έχει υποστεί,  μετά από ταλαιπωρίες χρόνων, έναν απίθανο εξευτελισμό της προσωπικότητάς της, καθώς ο Η. Κασιδιάρης, ο δικηγόρος του Ι. Ηρειώτης αλλά και το δικαστήριο που τον αθώωσε, δέχτηκαν στην ουσία ότι  είναι αναξιόπιστη μάρτυρας και η μαρτυρία της αποδόθηκε σε σκευωρία της αριστεράς, στην οποία  χρησιμοποιήθηκε η Μ.Β,  για να θιγεί η «τιμή και η υπόληψη» του Η.Κ.
Αυτή δε η αθωωτική απόφαση είναι και το κύριο επιχείρημα για τη σημερινή  δίωξή της.

 Η παρουσία όλων στα δικαστήρια είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να μη δικάζουν ανενόχλητοι οι νεοναζί δημοκρατικούς πολίτες αλλά και γιατί πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που το πόρισμα των εισαγγελέων χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, πρέπει επιτέλους να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00 π.μ , στα δικαστήρια (πρώην Ευελπίδων), στο κτήριο 12 και στην αίθουσα 1, δικάζεται η πανεπιστημιακός Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία».




Η υπόθεση
Η Μαίρη Μαυρή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων  που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Το ιστορικό της υπόθεσης, συνοπτικά:
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου ορίστηκε η δίκη (εξ αναβολής) της συναδέλφου Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή η συνάδελφος ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων  που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.
Η συνάδελφος είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Η. Κ. και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.
Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης  αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».
Η συνάδελφος Μαίρη Μαυρή έπραξε το αυτονόητο για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου της και σήμερα παραπέμπεται σε δίκη μετά από  μήνυση πρωτεργάτη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Δε θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη.
Πρέπει να είμαστε εκεί.
Πέμπτη 12 Μαρτίου '15 ώρα 9:00 πμ, κτίριο 12 - Αίθουσα 1, στα Δικαστήρια πρώην Ευελπίδων.
Λίγα περισσότερα για την αλήθεια
Η   Μαρία Βαβαγιάννη-Μαυρή  και ο σύζυγός της Ανδρέας Βαβαγιάννης είχαν δει στις 24/10/2007 στο χώρο της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και έξω από το Τμήμα Φυσικής, να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο 4-5 άτομα με γκλομπς και να κτυπούν κάποιον.
Κράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου και το ίδιο απόγευμα  η Μ.Β το ανέφερε στον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής ο οποίος την πληροφόρησε ότι το θύμα της επίθεσης ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος του. Την επομένη ημέρα η Μ. Βαβαγιάννη-Μαυρή ανέφερε το περιστατικό  στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, της οποίας τότε ήταν μέλος .
 Αργότερα και όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης, Κ.Διαλυνά, κατέθεσε για το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από κάποιο διάστημα και στην ανακρίτρια. Ο αριθμός που είχε κρατήσει η Μ. Βαβαγιάννη-Μαυρή, βρέθηκε ότι ανήκε σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε παραχωρηθεί στον Η.Κ από την φαρμακευτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν εκείνον τον καιρό.
Μόλις ο Η.Κ κλήθηκε σε απολογία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μ  Βαβαγιάννη, τακτική την οποία ακολουθησε και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που ήταν κατηγορούμενος.
Η δίκη , μετά από πολλές αναβολές. έγινε στις 7/3/2013 κάτω απο απαράδεκτες συνθήκες  τρομοκρατίας που επέβαλαν τα παρευρισκόμενα μέλη της Χ.Α , όπως βεβαιώνουν και πολλά μέλη της κίνησής μας που ήταν παρόντα για να συμπαρασταθούν στην μάρτυρα.
 Ο Η.Κ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Η αθώωση του στηρίχθηκε κυρίως στην μαρτυρία φίλου της οικογενείας του Η.Κ ο οποίος κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα και ώρα περίπου, τον είδε με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ο Η.Κ δεν προσκόμισε καμμια απόδειξη από το parking, που υποτίθεται ότι είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι την έδωσε στην εταιρεία του, αλλά την έχασαν.
Στις 7/3/2014  λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την παραγραφή, παραδόθηκε  στην Μ. Βαβαγιάννη κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Στις 17/3/2014 κατατέθηκε από την Μ.Β  προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος  η οποία όμως απορριφθηκε από τον εισαγγελέα εφετών .
Στην κινητοποίηση καλούν και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, η Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικης Κοινότητας, και ο Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά. 
Στο καλέσμά τους αναφέρουν:
Υπενθυμίζουμε ότι η «κατηγορούμενη» είχε συνδράμει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών  χρυσαυγιτών, που επιτέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου σε φοιτητή του πανεπιστημίου, τον οποίο και κακοποίησαν βάναυσα. Για την πράξη της αυτή η Μ. Βαβαγιάννη έχει υποστεί,  μετά από ταλαιπωρίες χρόνων, έναν απίθανο εξευτελισμό της προσωπικότητάς της, καθώς ο Η. Κασιδιάρης, ο δικηγόρος του Ι. Ηρειώτης αλλά και το δικαστήριο που τον αθώωσε, δέχτηκαν στην ουσία ότι  είναι αναξιόπιστη μάρτυρας και η μαρτυρία της αποδόθηκε σε σκευωρία της αριστεράς, στην οποία  χρησιμοποιήθηκε η Μ.Β,  για να θιγεί η «τιμή και η υπόληψη» του Η.Κ.
 Αυτή δε η αθωωτική απόφαση είναι και το κύριο επιχείρημα για τη σημερινή  δίωξή της.


Η  παρουσία όλων στα δικαστήρια είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να μη δικάζουν ανενόχλητοι οι νεοναζί δημοκρατικούς πολίτες αλλά και γιατί πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που το πόρισμα των εισαγγελέων χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, πρέπει επιτέλους να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου