Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προχωρά το έργο αποδιάρθρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων?

4ο Θέμα : Ενημέρωση από Θ. Παπαδόπουλο, αναπληρωτή Εκπρόσωπο του ΤΕΕ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου συντάσσει το ΠΔ των επαγγελματικών δικαιωμάτων Πολιτικών μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων.

Το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Σαν συσπείρωση είχαμε απαιτήσει από το ΤΕΕ να μην συμμετέχει και να μην αναγνωρίσει τη λειτουργία της επιτροπής υπό την προεδρεία του Κυριτσάκη, προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού, η οποία έχει σαν στόχο την επαναδιατύπωση και εκ νέου ανάθεση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους τρεις κλάδους, κατ' εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4254/2014 ο οποίος κατάργησε σχετικά άρθρα του νόμου του '30.

Ωστόσο η επιτροπή με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζη και βασικό συμμετέχοντα τον αναπληρωτή του Θ. Παπαδόπουλο (αντιπροέδρου του Συλλόγου Η/Μ) συνέχισε τη λειτουργία της εν κρυπτώ χωρίς καμία ενημέρωση προς το ΤΕΕ ή τους επιστημονικούς - επαγγελματικούς συλλόγους τους οποίους αφορά το υπό διαμόρφωση ΠΔ.

Το σχέδιο ΠΔ βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης χωρίς προς το παρόν να το έχει δεί κανείς εκτός της επιτροπής.

Μετά από απαίτησή μας στη ΔΕ του ΤΕΕ και την απόφαση που τελικά πάρθηκε την προηγούμενη Τρίτη για παράσταση της ΔΕ του ΤΕΕ στη συνεδρίαση της επιτροπής ανταγωνισμού την προηγούμενη Πέμπτη ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία των εργασιών της,  η επιτροπή ματαίωσε αιφνιδιαστικά τη συνεδρίασή της και στη συνέχεια ο Προεδρεύων του ΤΕΕ Θ. Σεραφίδης Ά Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ προσκάλεσε τον Θ. Παπαδόπουλο να ενημερώσει την ΔΕ του ΤΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ.
Δείτε σχετικά:

  1. Η ανήθικη ηθική της Επιτροπής Ανταγωνισμού - συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων
  2. Πρόταση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών 
  3. Εισήγηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα 
  4. Ο εποικοδομητικός ρόλος του ΤΕΕ στη διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου