Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Να σποσυρθεί το άρθρο 24 παρ. 2 για το ΤΑΙΠΕΔ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ


Δελτίο Τύπου 13/3/2015

Με το άρθρο 24 παρ. 2 σε άσχετο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αφορά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ ΑΕ - στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων και η περιουσία του ΕΟΤ - απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους.
Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.
Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατά της εκποίησης της δημόσιας περιούσιας από το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2 .


Πληροφορίες :
Πορτάλιου Ελένη, 2107512560, portel@central.ntua.gr
Τότσικας Πάνος, 6979145366, ptots@tee.gr

1 σχόλιο:

  1. Πως μπορεί κάποιος να συνδράμει στο έργο αυτής της πρωτοβουλίας??Παιρνοντας τηλέφωνο??Γιατι δεν δημοσιεύσετε εδώ τον τροπο ώστε η πρωτοβουλία σας να πλαισιωθεί απο περισσότερους/ες??θελετε να διευρυνθεί η ομάδα σας??η μήπως αρκούν δυο άτομα των οποίων τα τηλεφωνικά κουδούνια θα κουδουνιζουν για να λέτε τα ίδια και τα ίδια όταν δεν έχετε κάτι καλύτερο η πιο επείγον να κάνετε??
    Αν οι μάζες,τα πλήθη,οι αγανακτισμένοι,οι εξεγερμένοι, έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν στο σχέδιο σας πρέπει να κληθούν ΑΜΕΣΑ .Το πάρτε μας τηλέφωνο και θα εξυπηρετηθειτε το συντομωτερο ,εμάς τους ειδικούς αντιπροσώπους,νομό μάθεις κτλ δεν αρκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή