Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΕ Κ. Θεσσαλίας - Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής

Η Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Η Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής για τις εκλογές στο ΤΕΕ
Στις 24 Νοέμβρη 2013, οι Μηχανικοί καλούνται να ψηφίσουν για νέα διοίκηση στο ΤΕΕ. Μπροστά στις κάλπες θα βρεθούμε:
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες με ανεξόφλητες και τοκογλυφικά προσαυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα, που δεν μπορούν να νοσηλευτούν και να αγοράσουν φάρμακα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
  • Μισθωτοί του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα έρμαια της κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, με την απειλή της απόλυσης ή της μνημονιακής δήθεν «κινητικότητας».
  • Χιλιάδες μηχανικοί που αναγκάζονται σε διακοπή του επαγγέλματος αδυνατώντας να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
  • Η πλειοψηφία των νέων μηχανικών με λαμπρές σπουδές που δεν έχουν γευτεί τη χαρά του μεροκάματου στο επιστημονικό τους αντικείμενο  και μεταναστεύουν, θυμίζοντας μαύρες εποχές της πρόσφατής μας ιστορίας.
Το προηγούμενο διάστημα το ΤΕΕ, αποκομμένο από τις ανάγκες της πλειοψηφίας των μελών του, τα άφησε απροστάτευτα και τις περισσότερες φορές κινήθηκε σαν ξένο σώμα ενάντια σ’ αυτά, συναινώντας σε κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο, μετατρέποντας το ΤΣΜΕΔΕ σε τραπεζίτη με κατασπατάληση των αποθεματικών του, υποστηρίζοντας μέσω των αντιπροσώπων του την αύξηση των εισφορών ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους, παζαρεύοντας την «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» με αντάλλαγμα ενεργό ρόλο στην διαδικασία πιστοποίησης όλων των τεχνικών επαγγελμάτων, υποβαθμίζοντας τα πολυτεχνικά πτυχία με την προώθηση συνεχών εξετάσεων «εξειδίκευσης» μετά από σεμινάρια επί πληρωμή, συναινώντας στην κατάργηση των πολεοδομικών γραφείων με σκοπό τη μελλοντική τους εκχώρηση στους ιδιώτες κλπ.
Οι Διοικήσεις του ΤΕΕ, κεντρικά και τοπικά, δέσμιοι του προσωποκεντρικού γραφειοκρατικού συστήματος διοίκησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πέρα από τις αντιμνημονιακές κορώνες, επί της ουσίας συμπαρατάχθηκαν με τις επίσημες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η στάση τους απλά καταρρίπτει το μύθο ότι το ΤΕΕ εκπροσωπεί «όλους» τους μηχανικούς και τα δήθεν ενιαία συμφέροντά τους. Και όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα.
Είμαστε ΕΜΕΙΣ, o κόσμος της πλειοψηφίας που αγωνίζεται για να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά του. Μερικοί από τους χιλιάδες άνεργους ή υποαπασχολούμενους μηχανικούς, τους ευέλικτα απασχολήσιμους με μπλοκάκι, τους ελεύθερους επαγγελματίες με μικρομεσαία γραφεία χωρίς δουλειές και με τεράστια χρέη, τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα χωρίς συμβάσεις εργασίας, τους μηχανικούς του δημοσίου με τους πετσοκομμένους μισθούς και την απαξίωση του ρόλου τους, τους μηχανικούς της εκπαίδευσης που ζουν την απαξίωση του σημερινού σχολείου-πανεπιστήμιου και της εργασίας τους. Οι νέοι μηχανικοί που αποφοιτούμε από τα πολυτεχνεία για να βουτήξουμε στην ατελείωτη θάλασσα της ανεργίας και της μετανάστευσης. Οι μηχανικοί επιστήμονες που βλέπουμε τη γνώση και το αντικείμενό μας να απαξιώνονται. Οι αυριανοί συνταξιούχοι με αβέβαιες συντάξεις που καταρρέουν.
Και είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ο κόσμος των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, των επιχειρηματιών, των manager και όσων διαχειρίζονται τις κυβερνητικές πολιτικές προς όφελος τους.
Ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους τα συμφέροντα είναι αντίθετα και ανταγωνιστικά.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας τώρα. Άμεση αναγνώριση από το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ όλων των άνεργων μηχανικών. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί που το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας. Την ίδρυση ταμείου ανεργίας και αλληλοβοήθειας, ως μέτρο οικονομικής ανακούφισης των νέων συναδέλφων.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με  μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Την κατοχύρωση και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας
  • Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας. Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Υγειονομική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους  ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που εφαρμόζονται. Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» – «νέων», κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών. Προάσπιση των αποθεματικών του Ταμείου, απαγκίστρωση από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
  • Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τα σεμινάρια του Τ.Ε.Ε. Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους σε μηχανικούς που εργάσθηκαν σε μελέτες ή έργα του δημοσίου και μένουν απλήρωτοι, ενώ για τις δικές τους οφειλές στο δημόσιο χάνουν τα σπίτια τους. Θεσμοθέτηση του Μητρώου εμπειρίας κατασκευαστών και στα ιδιωτικά έργα.
  • Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και έργα σε όφελος της κοινωνίας και όχι σε όφελος τραπεζών και επενδυτών. Ανάπτυξη όχι στη λογική της οικονομικής μεγέθυνσης και του κέρδους αλλά πρώτα και κύρια στη λογική της κοινωνικής αποδοτικότητας και της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας.
Λέμε
ü      Να ακυρωθούν όλοι οι κατ’ επιταγή του Μνημονίου, Νόμοι και Συμβάσεις, Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση, Καμία θυσία για το ευρώ.
ü      ΟΧΙ στα ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης, στις «απελευθερώσεις».
ü      ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ενέργεια – νερό – συγκοινωνίες). Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ενημέρωση, συγκοινωνίες.
ü      ΟΧΙ στον κρατικό αυταρχισμό, την αντιδημοκρατική εκτροπή, τον εκφασισμό της κοινωνίας, το φασισμό και το ρατσισμό απ’ όπου κι αν προέρχονται.
ü      ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα που διεκδικούν να έχουν λόγο για τον τόπο τους, τις ζωές και το μέλλον τους.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

*Αριστερή Συμπαράταξη Ανατροπής (Λάρισα)    ΑΦΕΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ, ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ    ΜΑΚΡΙΝΑ, ΤΣΙΚΑΡΔΩΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Καρδίτσα)  ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ    ΙΩΑΝΝΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ και (Τρίκαλα)  ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ - ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΑΡΦΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΑΛΙΑΧΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΤΖΗΜΑ ΕΛΕΝΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου