Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αποχή των μηχανικών από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια και Εκπροσωπήσεις

Αθήνα, 5-10-2012
Αρ. Πρωτ.: 6457
Προς : Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 28-9-2012, συζητήθηκαν οι δραματικές επιπτώσεις των επερχόμενων μέτρων της Κυβέρνησης που θα προστεθούν στην ήδη εξαθλιωμένη κατάσταση που βρισκόμαστε από τα μέτρα που έχουν προηγηθεί.
Η απόφασή μας, είναι να μεγιστοποιήσουμε την προσπάθεια συντονισμού με συνδικαλιστικές οργανώσεις και Φορείς του Δημοσίου και παράλληλα για ιδιαίτερα ζητήματα που αποκλειστικά μας απασχολούν ως Μηχανικούς, με τους αντίστοιχους Φορείς των Μηχανικών, έτσι ώστε η κινηματικές δράσεις και οι αγώνες να είναι μαζικοί και αποτελεσματικοί.
Στόχος παραμένει η ανατροπή των "μνημονιακών πολιτικών" και όσων τις στηρίζουν.
Ήδη η Ομοσπονδία κινείται στην κατεύθυνση του συντονισμού δράσεων και προς τις δύο κατευθύνσεις, ήτοι συνδικαλιστικούς Φορείς Δημοσίου και Φορείς Μηχανικών, δεν επαρκεί όμως η προσπάθεια να περιοριστεί μόνο στον επίπεδο της Ομοσπονδίας. Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να ενεργοποιηθεί και όλος ο συνδικαλιστικός μηχανισμός του Κλάδου, δηλ. το σύνολο των Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και το σύνολο των αντιπροσώπων του συνεδρίου που αντικειμενικά έχουν αυξημένη συνδικαλιστική ευθύνη και υποχρέωση.
Περιοδείες στους χώρους δουλειάς, έκτακτες ή τακτικές Γενικές Συνελεύσεις καθώς και κάθε άλλη μορφή συλλογικής δραστηριότητας αυτή την περίοδο, είναι αυτονόητες ενέργειες για την πλήρη ενημέρωση και ενεργοποίηση των συναδέλφων, στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας συμμετοχής σε σκληρούς αγώνες που επιβάλλεται να δώσουμε για την αξιοπρέπειά μας, την επιβίωσή μας, τη ζωή μας που καθημερινά διαλύουν.
Αναστολές, παθητική στάση, αποχή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα δε σηματοδοτεί τίποτα άλλο από την αποδοχή των μέτρων και την αναμονή για επόμενα μέτρα και επόμενα μέχρι την τελική συντριβή μας.
Από τη μεριά μας ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών, ΑΔΕΔΥ και θα συνεχιστούν προκειμένου να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις. Στο χώρο των Μηχανικών συντονίζουμε τις προσπάθειες με το ΤΕΕ και τους άλλους Φορείς των Μηχανικών επικεντρώνοντας στα ζητήματα του Ταμείου μας, που από την ασκούμενη πολιτική και την διαρκή κλοπή των αποθεματικών του, οδηγείται στην κατάρρευση.

Ήδη σύμφωνα με την απόφαση της ΔιοικούσαςΕπιτροπής του ΤΕΕ στις 4/10/2012, καλούνται όλοι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί (Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Ελ. Επαγγελματίες κλπ), να απέχουν για το διάστημα από 8/10/2012 μέχρι 18/10/2012 κατ΄ αρχάς, από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια και Εκπροσωπήσεις της χώρας, απόφαση με την οποία συμφωνεί απόλυτα το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.
Επιπρόσθετα καλούμε τους Μηχανικούς της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Σύνταγμα για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της Υγείας, για να αποτρέψουμε την διάλυση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Συστήματος Υγείας που συστηματικά προωθείται, διεκδικώντας ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, και στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Σύνταγμα από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ κατά των πολιτικών των μνημονίων που προωθούν τρόϊκα και τρικομματική Κυβέρνηση.
Αντίστοιχο κάλεσμα πρέπει να υπάρξει και από όσες ΕΜΔΥΔΑΣ στην περιοχή ευθύνης τους γίνουν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες κινητοποιήσεις.
Τέλος στις αποφάσεις του Δ.Σ. περιλαμβάνεται και εκείνη που προσδιορίζει την πραγματοποίηση του 15ου Συνεδρίου στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, συνεπώς καλούνται όλες οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εκλογικές τους διαδικασίες να το πράξουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Επίσης προσδιορίστηκε και το πλαίσιο των αιτημάτων μας σχετικά με το ΤΣΜΕΔΕ που θα διεκδικηθεί κινηματικά στις αμέσως επόμενες μέρες, με πιθανή ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης και παντεχνικής συγκέντρωσης στο Υπουργείο Εργασίας στις 15 Οκτωβρίου (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου