Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2012

Αρ. Πρωτ. :3756
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μετά την εξώδικη ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στις 5-10-12 για συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις από 8-10-12 μέχρι 18-10-12 στο πλαίσιο δράσεων με το ΤΕΕ και όλους τους φορείς των Μηχανικών αποφάσισε :
1. Την αποχή των μελών που συμμετέχουν σε πάσης φύσεως επιτροπές και συμβούλια (Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Μελετών, Επιτροπές Διαγωνισμού Δημοσίων Έργων, και Αξιολόγησης μελετών, ΣΧΟΠ, ΕΠΑΕ, Τεχνικά Συμβούλια, επιτροπές αυθαιρέτων κ.λ.π.) η οποία θα ενεργοποιείται κάθε φορά με Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη λειτουργίας της κάθε επιτροπής. Στα πλαίσια της παραπάνω παντεχνικής κινητοποίησης οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και των άλλων φορέων των Μηχανικών θα απέχουν συγχρόνως κατόπιν αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και των Διοικητικών τους Συμβουλίων αντίστοιχα για την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.
Ακόμα καλούμε τα μέλη μας σε αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και κάθε εκτός έδρας μετακίνηση αν προηγουμένως  η Υπηρεσία δεν έχει προκαταβάλει τα έξοδα μετακίνησης.
2. Την συμμετοχή στην 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας 11.00 π.μ. με 15.00 μ.μ, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 με παντεχνική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29 στις 12.00μμ.
3. Την προκήρυξη Παναττικής δίωρης στάσης εργασίας (8πμ-10πμ) την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Δνση Αναστήλωσης Μουσείων και Έργων Τέχνης – Δνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων στην Πλατεία Καρύτση 12 και ώρα 8πμ για αποτροπή του διαγωνισμού.
4. Συμμετοχή στην Πανεπιστημονική πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 60 και ώρα 13.00.
5. Συμμετοχή στην ήδη αποφασισμένη Γενική Απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Θα βγει νέα ανακοίνωση που θα διευκρινίζει τον τόπο συγκέντρωσης.
Συνάδελφοι,
Η Κυβερνητική πολιτική συνεχίζει και διευρύνει την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου. Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων που έχουμε ήδη υποστεί τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια που συνοπτικά περιλαμβάνουν :

  • Την δραματική απώλεια των αποδοχών μας που ξεπερνάει το 40%, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Φορέων του Δημοσίου και τις απολύσεις μέσω εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
  • Τις διευρυνόμενες ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στην διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
  • Την φορολογική λεηλασία των μισθωτών και συνταξιούχων και τα αναρίθμητα χαράτσια.
  • Τις περικοπές συντάξεων (κύριες και επικουρικές) και του εφάπαξ.
  • Την πλήρη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης και τις νέες επιβαρύνσεις που υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων για την κάλυψη του ύψιστου αγαθού της υγείας.
  • Την νέα μεγάλη ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και την σωρεία επιπρόσθετων ρυθμίσεων που τα οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση.
Η Κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση ένα νέο πακέτο μέτρων που θα εξοντώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, λεηλατώντας ότι τους έχει απομείνει, διευρύνοντας την ύφεση για έκτο χρόνο, συμπαρασύροντας συνεπώς στην φτώχεια και εξαθλίωση και όλα τα μικρομεσαία στρώματα ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών και διαλύοντας την πραγματική οικονομία της χώρας.

Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει :
  • Περικοπή των δώρων και του επιδόματος άδειας, αυτού βέβαια που έχει απομείνει.
  • Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα πλήξουν κυρίως τα μικρά εναπομείναντα εισοδήματά μας με των περιορισμό των φορολογικών κλιμακίων και τα νέα χαράτσια.
  • Νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ.
  • Δραματικές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, συνεχιζόμενη κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και κατάρρευσή τους. Με ιδιαίτερη ένταση των παραπάνω σ΄ ότι αφορά στο ΤΣΜΕΔΕ για το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει την κλοπή των αποθεματικών του και πέρα από το PSI, που φθάνει σήμερα στο 70% των αρχικών του αποθεματικών. Επιπρόσθετα οι δραματικές αυξήσεις του "μεσοπρόθεσμου " στις εισφορές (κυρίως των Ελ. Επαγγελματιών), η προσπάθεια ένταξης με δικτατορικό τρόπο του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ και άλλες ρυθμίσεις οδηγούν το υγιές Ταμείο μας στην πλήρη διάλυση.
  • Παραπέρα διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, μέσα από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση δομών και προσωπικού, που έχει σαν μοναδικό στόχο την μείωση των υπηρεσιακών δομών σε ποσοστό 45% και τις απολύσεις προσωπικού.
  • Ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου.
Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα σχέδια της κυβέρνησης – Τρόικας και των Τοκογλύφων Δανειστών.

1 σχόλιο: