Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Χαίρε Άνγκελα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Όλοι στους δρόμους. Αναρτούμε τις ανακοινώσεις του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τις αυριανές κινητοποιήσεις, τις οποίες προσπαθούν και να απαγορεύσουν.
9 Οκτώβρη 1944 - Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν την Αθήνα 
 9 Οκτώβρη 2012 η Μέρκελ στην Αθήνα
Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΤΡΙΤΗ 9/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος και Αμαλίας)

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη στις συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα μνημόνια και την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό και τους εργαζόμενους.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων για την αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων που συναντούν την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.Εντάσσεται ακόμα στην βαθύτερη πρόσδεση και συμμαχία της κυβέρνησης και του ελληνικού κεφαλαίου με τους τραπεζίτες και την Ευρωπαική Ένωση, με στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις, να αντισταθούν με κάθε τρόπο.

Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και οι αντεργατικοί νόμοι. Να ανατραπεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και συνολικά η πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με το ευρώ και την ΕΕ.

Καλούμε ακόμα όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τα συνδικάτα την εβδομάδα που μας έρχεται. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, να απελευθερωθούν άμεσα οι διαδηλωτές της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη στους συνάδελφους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και καλούμε όλους τους εργαζομένους την Δευτέρα στα δικαστήρια. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς ενάντια στα μέτρα της κοινωνικής ισοπέδωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ

ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα,   8-10-2012 

Αρ. Πρωτ.: 6459                                                                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  3ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  9/10/2012  που κήρυξε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από τις 12.00-15.00
Συνάδελφοι,
          " συμφωνώντας " με τη δήλωση του Πρωθυπουργού, να υποδεχθούμε την Καγκελάριο της Γερμανίας όπως της αξίζει, καλούμε όλους τους Διπλ. Μηχανικούς να ενώσουν την φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζόμενους, την Τρίτη στις 13.00 στο Σύνταγμα. Να δείξουμε ότι εκτός από την υποταγή και την δουλικότητα των Κυβερνώντων, στην πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Καγκελάριος στους λαούς της Ευρώπης και περισσότερο από όλους στον Ελληνικό λαό, υπάρχει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η  αντίσταση και ο αγώνας της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, για να ανατρέψει  αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση και την χώρα στο ξεπούλημα του πλούτου της και την μόνιμη εξάρτηση και δουλεία.
Η συγκέντρωση των Διπλ. Μηχανικών Αττικής
Θα γίνει Σταδίου & Καραγεώργη Σερβίας (Εθνική Τράπεζα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου