Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Παγώνουν» οι επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, τέλος και στα κίνητρα απόδοσης

Αναδημοσίευση από το Βήμα. Το σχετικό Σχέδιο Νόμου είναι αναρτημένο εδώ και περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του πόρου 2% υπέρ ΤΕΕ (βλέπε σελίδα 62 χειρόγραφη) και το μεγάλο κόλπο με τους "τουριστικούς οικισμούς". Το επίμαχο άρθρο που αφορά τους ΔΥ και πολλούς μηχανικούς (ειδικά στους χαμηλότερους βαθμούς) είναι στη σελίδα 61 παρ. 2.

Τέλος στις μειώσεις μισθών, τέλος και στα κίνητρα απόδοσηςΤέλος στις μειώσεις μισθών, τέλος και στα κίνητρα απόδοσης
Ηπια η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, κόβονται και οι ελπίδες για αυξήσεις



«Παγώνουν» οι επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου.

Ενόψει της νέας συμφωνίας με την τρόικα που προβλέπει την κατάργηση όλων των επιδομάτων, όπως το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να "παγώσει" τις περαιτέρω μειώσεις για να μην προκληθεί έκρηξη.

Η αναστολή των περικοπών αφορά κατά κύριο λόγο τελωνειακούς , εφοριακούς, υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , του Γενικού Χημείου , οικονομικούς επιθεωρητές , μερίδα υπαλλήλων  του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και άλλων υπουργείων.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν  στο νόμο για το  ενιαίο μισθολόγιο, όσοι υπάλληλοι είχαν μείωση στις αποδοχές τους που ξεπερνούσε το 25%, το ποσοστό πάνω από το όριο αυτό θα κόβονταν σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Το 1/3 του υπερβάλλοντος ποσοστού θα κόβονταν την 1η Νοεμβρίου 2012, το υπόλοιπο 1/3 την 1η Νοεμβρίου 2013 και το τελευταίο μέρος  την 1η Νοεμβρίου 2014.

Ειδικότερα αν η συνολική μείωση των αποδοχών ήταν 49%, το 25% έχει ήδη κοπεί από πέρυσι το Νοέμβριο  ένα 8% θα κοβόταν από τον φετινό Νοέμβριο , ένα άλλο 8% από την 1η Νοεμβρίου 2013 και το υπόλοιπο 8% την 1η Νοεμβρίου 2014.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο ενιαίο μισθολόγιο είχε περιληφθεί αυτή η ρύθμιση  καθώς από τις διατάξεις του προέκυπταν συνολικές μειώσεις αποδοχών που σε αρκετές περιπτώσεις  υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα έφθαναν ακόμη και το 52%.

Όμως σύμφωνα με σχετική διάταξη η οποία  περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπεται ότι αναστέλλεται η επιπλέον του 25% μείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου