Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Προσλήψεις ΣΟΧ στην Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης (ΚΥΔΟΜ) του ΥΠ.ΕΝ.

 Προσλήψεις ΣΟΧ στην Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης (ΚΥΔΟΜ) του ΥΠ.ΕΝ. 



Υπουργέ 

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών οι οποίοι υπηρετούν στη Δημόσια Διοίκηση (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού). Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με την πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη Μηχανικών Όπως πληροφορηθήκαμε εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (https://ypen.gov.gr/) και του ΑΣΕΠ, η Προκήρυξη ΣΟΧ 2/2022 για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων Μηχανικών με διάρκεια απασχόλησης, από την υπογραφή της σύμβασης έως τρία (3) έτη με δυνατότητα παράτασης έως τρία (3) ακόμη έτη, στην Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης (Κ.Υ.ΔΟΜ) του ΥΠ.ΕΝ. 

Από την ουσία της σύμβασης αλλά και από την χρονική διάρκεια της προκύπτει σαφώς ότι οι συνάδελφοι μας που θα προσληφθούν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που φαίνεται σαφώς ότι είναι υποστελεχωμένη και θα ξαναγίνει έτσι μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των συμβάσεων και απόλυσης των συναδέλφων. 

Πλέον αυτών, με το ν. 4954/9-7-22 στο άρ. 73 που τροποποίησε το άρ. 97Α , παρ. 1α του ν. 3852/10 (νόμος Καλλικράτη), αναφέρεται πως «..Κατ’ εξαίρεση, στους δήμους των Περιφερειών Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, όπου δεν υφίσταται Υπηρεσία Δόμησης, οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από την Κ.Υ.ΔΟΜ. του Υ.ΠΕΝ, μετά την έναρξη λειτουργίας της….». 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Κ.Υ.ΔΟΜ. θα έχει επαυξημένα καθήκοντα από 1- 1-23, έναρξης ισχύος της αναφερθείσας παραγράφου. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι θα πρέπει οι θέσεις εργασίες αυτές να μετατραπούν σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας μετά από διαγωνισμό μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή εφόσον θεωρείται πολύ επείγουσα την στελέχωση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας να γίνουν οι προσλήψεις από υφιστάμενες προκηρύξεις όπως πχ η 13Κ/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου