Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση ΑΡΑΓΕΣ: ΤΕΕ-Κυβέρνηση-Επενδυτές. Ποια "ανάπτυξη" και για ποιους;





Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 στις 7 μ.μ. – 10 μ.μ.

Νίκης 4, 102 48 Αθήνα


Συναδέλφισσα/φε,

Την Τρίτη 29.10 στις 19.00 σε καλούμε στο χώρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) να συζητήσουμε ενόψει και των εκλογών του ΤΕΕ στις 3 Νοέμβρη για το νέο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και τη λογική "ανάπτυξης" που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ευλογίες της ηγεσίας του ΤΕΕ και σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την άνευ όρων παράδοση του περιβάλλοντος και των εργαζομένων σε επενδυτές (περισσότερα για το νομοσχέδιο εδώ: https://bit.ly/2Pb9REl).

Τα παραδείγματα είναι πολλά: από την παραχώρηση σχεδόν της μισής έκτασης της χώρας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, το ξεπούλημα του Ελληνικού, το σκάνδαλο στις Σκουριές. Όμως το νέο νομοσχέδιο έρχεται να νομοθετήσει τη δίχως όρια παντοδυναμία των επενδυτών, παρεχοντάς τους σκανδαλώδεις διευκολύνσεις στις αδειοδοτήσεις εις βάρος βεβαίως του περιβάλλοντος αλλά και της ηθικής ακεραιότητας των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα απειλούνται με πειθαρχικά σε περίπτωση καθυστερήσεων, ενώ εκχωρεί σε ιδιώτες την ευθύνη για την υλοποίηση δημόσιων έργων. Επιπλέον, έρχεται να περιστείλει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, συνδέοντας την όποια αύξηση σε μισθούς με την ανταγωνιστικότητα και ενισχύοντας τις ατομικές διαπραγματεύσεις, ενώ πλέον και τα πτυχία των μηχανικών εξισώνονται με αυτά των κολλεγίων, αποτελώντας ένα δυνατό πλήγμα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Η τωρινή ηγεσία του ΤΕΕ έχει ήδη αποδεχθεί όλα τα παραπάνω, σφυρίζοντας αδιάφορα ακόμα και για την εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των κολλεγίων, και είναι έτοιμη να γίνει αρωγός στις καταστροφικές για τα δικαιώματά μας επενδύσεις.

Την Τρίτη σε καλούμε να ενημερωθούμε για τα παραπάνω και να οργανώσουμε την απάντησή μας. Πρώτο μεγάλο εμπόδιο για την εφαρμογή των σχεδίων τους να γίνουν οι εκλογές του ΤΕΕ στις 3 Νοέμβρη. Απέναντι στο μέλλον που θέλουν να μας ετοιμάσουν χωρίς εμάς να απαντήσουμε προτάσσοντας τη συλλογική μας αξιοπρέπεια και να ακυρώσουμε τα σχέδια τους.

ΑΡΑΓέΣ Μηχανικών // ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση
-------------------------------
👉🏿 Η προκύρηξη του ΑΡΑΓΕΣ για τις εκλογές: https://bit.ly/35VXkKY
👉🏿 Η εκλογική διακήρυξη: https://bit.ly/31Edh55
👉🏿 Ο απολογισμός δράσης του ΑΡΑΓΕΣ (2016-2019): https://bit.ly/2oaHNpH
👉🏿 Οι υποψήφιοί μας:
*Κεντρικό ψηφοδέλτιο: https://bit.ly/31GdFju
*Επιστημονικές επιτροπές: https://bit.ly/2oaJ5B3
*Πειθαρχικά Συμβούλια: https://bit.ly/2qERe1x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου