Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Το αναπτυξιακό Σ/Ν της κυβέρνησης βάζει χέρι και στις διαδικασίες ανάδειξης των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ

Το αναπτυξιακό Σ/Ν της κυβέρνησης βάζει χέρι και στις διαδικασίες ανάδειξης των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ

Σε μία – ακόμα – ουσιαστικά πραξικοπηματική κίνηση προβαίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του «αναπτυξιακού νόμου» στη Βουλή.

Σε συνεννόηση, προφανώς, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, φέρνει με τροπολογία 2 αλλαγές για τον τρόπο ανάδειξης των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το αντιδημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει στο Επιμελητήριο και απομακρύνει τους μηχανικούς από τις διαδικασίες του.

Α) Οι εκλογές του ΤΕΕ θα γίνονται κάθε 4 αντί για κάθε 3 χρόνια. Είναι προφανές ότι η αραίωση των εκλογικών διαδικασιών, απομακρύνει τους συναδέλφους από το επιμελητήριο, ενώ μειώνει και την αίσθηση λογοδοσίας που έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των μηχανικών στα όργανα διοίκησης

Β) Μέχρι σήμερα, το όριο για να υπάρξει εκλογικό τμήμα σε κάποιο νησί, ήταν να είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό, 25 μηχανικοί. Το όριο αυτό αλλάζει και γίνεται 50, κάτι που θα σημάνει το κλείσιμο αρκετών νησιωτικών εκλογικών κέντρων, και τον αντικειμενικό αποκλεισμό των εκεί συναδέλφων από τις εκλογές.

Έτσι αντιλαμβάνονται την «ανάπτυξη» η κυβέρνηση της ΝΔ, και ο – επίσης προσκείμενος στη ΝΔ – πρόεδρος του ΤΕΕ.

Με όσο το δυνατόν λιγότερη δημοκρατία, για να κανονίζουν «αυτοί που ξέρουν».

Έχει ήδη υπάρξει αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το ζήτημα, για να αποτραπεί αυτή η αντιδημοκρατική μεθόδευση.


Σχετικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου