Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΜΤ: Ψήφισμα αλληλεγγύης για τις απολύσεις και διώξεις στην Forthnet - NOVA


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη διοίκηση της FORTHNET – NOVA, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην απόλυση ακόμα 8 εργαζόμενων. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της εταιρείας, αφού τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε μπαράζ απολύσεων με στόχο την αντικατάσταση των εργαζόμενων με άλλους φθηνότερους.

Ταυτόχρονα η διοίκηση επιδιώκει την τρομοκράτηση των εργαζόμενων απολύοντας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων καθώς και της εξελεγκτικής επιτροπής. Το πρόσχημα για τις απολύσεις αυτές είναι ότι οι περισσότεροι είναι επινοικιαζόμενοι. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δούλευαν στον ίδιο χώρο και πάνω στο ίδιο αντικείμενο με συναδέλφους τους οι οποίοι αμείβονται απευθείας από τη FORTHNET – NOVA και καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας. Αυτό που πραγματικά επιχειρεί η διοίκηση είναι να χτυπήσει το σωματείο και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό έχει καταθέσει και αγωγή εναντίον του σωματείου.

Ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δραστηριότητας αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής του κεφαλαίου αυτήν την περίοδο και η διοίκηση της εταιρείας αποτελεί εκφραστή της πολιτικής αυτής. Τον ίδιο σκοπό υπηρετούν και τα γραφεία επινοικίασης εργαζόμενων, αφού τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα είναι συνεχώς υπό αμφισβήτηση. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία εκμεταλλεύεται τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και την τωρινή κυβέρνηση. Κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζόμενων θα βρει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών απέναντί της.

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο στους απολυμένους και στο σωματείο εργαζομένων.

Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας
Απαιτούμε την απόσυρση της αγωγής κατά του Σωματείου Εργαζόμενων Forthnet - Netmed
Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μισθούς και δικαιώματα με βάσει τις δικές μας ανάγκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου