Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τις εισφορές


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ  Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.

Πρεβελάκη & Γρεβενών, 712 02 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ:2810.342520, Fax:2810.281.128
E-Mailteetak@tee.gr  Ιστοσελίδα: www.teetak.gr



ΑΠΟΦΑΣΗ
της 16ης  Δεκεμβρίου 2015
"ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015"
 Η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος, οδός Πρεβελάκη και Γρεβενών την 16η Δεκεμβρίου 2015 και μετά από πρόταση του Συλλόγου Διπλωματούχων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Ηρακλείου και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και της Δ.Ε. του Τμήματος, συζητήθηκε  το ως άνω θέμα και αποφασίσαμε:
 Τα τελευταία χρόνια, η εξόφληση των ασφαλιστικών μας εισφορών έχει γίνει δυσβάστακτη, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, όσο και λόγω της παράλογης αύξησης των εισφορών, με το Ν. 3986/11.
 Η δραματική οικονομική καθίζηση, η τεράστια ανεργία (κυρίως νέων επιστημόνων), η μαζική μετανάστευση (κυρίως μηχανικών και γιατρών), η σχεδόν καθολική επέκταση της ελαστικοποίησης της μισθωτής εργασίας (μπλοκάκια), έχουν δημιουργήσει μεγάλες εισπρακτικές απώλειες στο ταμείο και ταυτόχρονα δυσβάστακτες οφειλές που με τα τοκογλυφικά πρόστιμα καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή τους, με συνέπεια τη συνεχή μαζική έξοδο από την ασφάλιση χιλιάδων συναδέλφων και τη συσσώρευση τεράστιων ποσών οφειλής που δε θα εισπραχθούν ποτέ από το ταμείο, δημιουργώντας ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Έχουμε κατ’ επανάληψη :

  • δηλώσει την αντίθεσή μας στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ζητώντας τη μείωσή τους στα επίπεδα προ του 1992,
  • ζητήσει την κάλυψη υγείας όλων των συναδέλφων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
  • ζητήσει την κατάργηση του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις,
  • την αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος με εξαίρεση τις περιπτώσεις εργοδοτικών οφειλών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους να δουλέψουν,
                                                               
    χωρίς να έχετε ενεργήσει στο ελάχιστο για τα παραπάνω.

    Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το ΤΣΜΕΔΕ ανάρτησε τη 10/12/2015 τα ειδοποιητήρια πληρωμής του Β’ εξαμήνου του 2015, με ημερομηνία εξόφλησης εντός μόλις δώδεκα ημερών (22/12/2015), την περίοδο δηλαδή που είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη από άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
    Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ εξαμήνου του 2015 ήταν η 30/09/2015. Δηλαδή, σε λιγότερο από τρείς μήνες έχουμε κληθεί να καταβάλλουμε εισφορές έως και 6000€. Η απόφασή σας αυτή θα οδηγήσει πλήθος συναδέλφων να καταστούν εκπρόθεσμοι και πολλοί θα χάσουν και τη ρύθμιση στην οποία έχουν ενταχθεί.
    Επειδή οι ανοχές μας και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί, ζητάμε την καταρχήν τρίμηνη τουλάχιστον παράταση εξόφλησης των εισφορών του Β’ εξαμήνου. Διαφορετικά, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και κλείσιμο των γραφείων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ στην περιοχή μας.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Αγαπάκης 
 Τοπογράφος Μηχανικός
Μιχάλης Χωραφάς
Πολιτικός Μηχανικός
  Ιωάννης Γ. Κασαπάκης
  Χημικός Μηχ/κός

1 σχόλιο:

  1. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64305348
    και
    http://www.iefimerida.gr/news/241448/vomva-ektaktos-diaheiristikos-eleghos-stin-elas-se-dimoys-perifereies

    ΑπάντησηΔιαγραφή