Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος - Ποιότητας ζωής

 Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 64.64.282 FAX:210 64.61.296 e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. : 4226
 Προς: 1. Τα μέλη μας 2. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ 3.ΤΕΕ (για δημοσίευση)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος- ποιότητας ζωής, στις διαδικασίες των οποίων απασχολούνται μέλη της (με εισηγήσεις-εγκρίσεις ΜΠΕ, με την εκπόνηση -επίβλεψη μελετών
& έργων κλπ) εκφράζει για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη της στα κινήματα πολιτών που μάχονται για την υπεράσπιση των τελευταίων εναπομεινάντων ελεύθερων χώρων, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν για τον Υμηττό, το Ελληνικό, τον Ελαιώνα, το Γουδή, τα προσφυγικά της Πανόρμου, της Λ. Αλεξάνδρας, την κλιματική αλλαγή κα.
Η κεντρική Κρατική Διοίκηση στο όνομα της «ανάπτυξης», του «πολιτισμού», της «δημόσιας υγείας», της «επαγγελματικής άθλησης» (βλ. γήπεδο ΑΕΚ), προωθεί την απομείωση των ελεύθερων – κοινόχρηστων χώρων ακόμα και δασικών εκτάσεων, καταστρατηγώντας το άρθρο 24, παρ 1 του Συντάγματος. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζοντας μνημονιακές επιταγές, προωθεί εκποιήσεις, ξεπουλώντας κατ’ ουσίαν τη Δημόσια περιουσία, όπως έπραξε για το Ελληνικό, τα περιφερειακά αεροδρόμια κλπ και περιορίζει τις δασικές εκτάσεις σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις από τους υπουργούς Ι.Τσιρώνη και Π.Κουρουμπλή σχετικά με την αναστολή των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και την κύρωση των δασικών χαρτών!!!
Επισημαίνουμε ότι στην Αττική έχουν μερικώς κυρωθεί μόλις 6 από τους 154 δασικούς χάρτες, ενώ στην Ανατολική Αττική το 2012 έχει εν μέρει κυρωθεί ο δασικός χάρτης του Μαραθώνα-εθνικό πάρκο Σχοινιά αλλά η τροπολογία αποσύρθηκε προσωρινά (βλ. www.hellenicparliament.gr).
Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αγωνία - ανησυχία της για την κλιματική αλλαγή, τους κινδύνους που προκαλεί η επέλαση της εκμετάλλευσης από τις δυνάμεις του κέρδους και των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό όσων φορέων αγωνίζονται για τη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής , για τα δημόσια-κοινά αγαθά (υγεία-πρόνοια, παιδεία-σχολική στέγη, κατοικία κλπ) που με τις μνημονιακές πολιτικές απειλούνται να καταργηθούν και πλήρως να απαξιωθούν.
Τα μέλη μας, ως γνωστόν, παίρνουν μέρος σε διαδικασίες που άπτονται του περιβάλλοντος και των κοινωνικών αγαθών και έχουν ευαισθησία γι αυτά.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και στις συσκέψεις για το ζήτημα των διοδίων. Επίσης, συμμετείχε σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους στον ΟΣΚ και στο ΙΓΜΕ που σκόπευαν στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και κατά των απολύσεων των εργαζομένων.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ έχει ενεργοποιηθεί στα φλέγοντα ζητήματα της κατοικίας (πλειστηριασμοί ) και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μέσα και από το έργο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ που ομόφωνα αποφάσισε να (επανα)συστήσει, έχει σκοπό να αναδείξει τον επιστημονικό, κοινωνικό και κινηματικό ρόλο των Δ.Υ. Μηχανικών ΠΕ, εκτιμώντας ότι στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό κλπ), θα πρέπει να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μαζί με άλλους φορείς που μάχονται για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων που μας επιβάλλονται από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς τους σε συνεργασία με τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες και τις υποτελείς κυβερνήσεις.
Η παραπάνω επιτροπή είναι ανοικτή στα μέλη μας και καλούνται οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι που επιθυμούν να συμβάλλουν στο έργο της να στείλλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, χώρος εργασίας , ειδικότητα, τηλ.-fax,mail)
στην ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (e-mail:emdydasattikis@tee.gr ).
Από το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ θα συμμετέχουν στην επιτροπή οι:
Δημήτρης Κλεφτοδήμος , γεν.γραμματέας
Δημήτρης Κουτζής, αντιπρόεδρος
Δημήτρης Πετρόπουλος,μέλος
Δημήτρης Καραχάλιος,μέλος
Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο Δημήτρης Κλεφτοδήμος, τηλ. 6948080518, e-mail dkleftod@yahoo.gr.
Παρά τις δυσκολίες που όλοι μας έχουμε, η στήριξη των δράσεων του ΔΣ από τα μέλη της Ένωσής μας με την συμμετοχή τους και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους είναι η εγγύηση για να έχουμε ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Μαζί να βρούμε και νέες μορφές δράσης που να εμπνέουν και να νοιώθει το κάθε μέλος μας ότι βάζει ένα δικό του λιθαράκι που ''πιάνει τόπο'' στον αγώνα.
ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος του απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες.
Η προστασία του περιβάλλοντος και των κοινών – κοινωνικών αγαθών είναι καθήκον όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου