Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Έγγραφα της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για ΤΕΕ, ΟΑΕΕ, ανθυγιεινό επιδομα

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

 Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. : 4224                                          
 ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και μέλη ΔΕ ΤΕΕ
ΚΟΙΝ.: ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Συνάδελφε πρόεδρε και μέλη της ΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
                                                                            
            Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για τη διαδικασία τροποποίησης του υφιστάμενου Οργανισμού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος όπως ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αριθ. 295 της 30 Οκτωβρίου 2002. 
            Το θέμα της Οργανισμού του ΤΕΕ αφορά τόσο τα μέλη μας που απασχολούνται στο ΤΕΕ, όσο και συνολικά τους μηχανικούς μια και μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία ανάδειξης και αξιοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων Μηχανικών και της εργασίας τους τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον κλάδο.
            Για το λόγο αυτό ζητάμε συνάντηση μαζί σας, ώστε από κοινού να συζητήσουμε τις διαδικασίες και το περιεχόμενο αναμόρφωσης του Οργανισμού του Επιμελητηρίου.


Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2015


Αρ. Πρωτ. :4218 
Προς : Διοικητή ΟΑΕΕ κ.Δημήτριο Τσακίρη, Ακαδημίας 22

Κοιν.: 1. Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλειας
κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
2. Γενική Διευθύντρια Διοικητικής
Υποστήριξης ΟΑΕΕ κ. Παναγιώτα
Περπερίδου
Ακαδημίας 22
3. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Προμηθειών, Στέγασης και Αξιοποίησης Περιουσίας κ. Νικόλαο Ραχιώτη
Σατωβριάνδου 18


Κε Διοικητά

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι απεστάλη στην ένωσή μας έγγραφο συναδέλφων μας διπλωματούχων μηχανικών, μελών του συνδικαλιστικού μας φορέα, υπηρετούντων στον Οργανισμό σας.
Τα μέλη μας επισημαίνουν ότι στελέχωσαν το Τμήμα Στέγασης και Συντήρησης για να καλύψουν ανάγκες που άπτονται αμιγώς τεχνικών θεμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο γ του άρθρου 15 του ΠΔ 154/2006 (ιδρυτικό διάταγμα του ΟΑΕΕ). Είναι σαφές ότι οι περιγράφουσες αυτές αρμοδιότητες στο ως άνω διάταγμα είναι καθαρά τεχνικές και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες περί τεχνικών έργων (3316/05,3669/08,3843/10,4014/11,4030/11,4067/12,4178/13), προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός τεχνικού τμήματος ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού σας.
Τα ως άνω αποτυπώθηκαν σε νεώτερο Οργανόγραμμα του ΟΑΕΕ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης-Μεταρρυθμιστικές Δράσεις Ο.Α.Ε.Ε. 26/8-13/9/13) που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε (δελτίο τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης 26-8-13) αλλά δεν υλοποιήθηκε.

Κύριε Διοικητά, γνωρίζουμε ότι επέρχονται δραστικές μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το αντικείμενο του κλάδου μας είναι μοχλός ανάπτυξης κάθε οργανωμένου δημόσιου φορέα.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι είναι επιτακτική μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας αναλύσουμε διεξοδικά τις προτάσεις μας, θεωρώντας ότι έχουμε ως κοινό στόχο το κοινωνικό όφελος.

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2015


Αρ. Πρωτ. :4222 Προς : -Διοικητή Νοσοκομείου Η «ΕΛΠΙΣ» -Διοικητική Διευθύντρια

Κοιν.: 1. Υπουργό Υγείας
2. Δοικητής 1ης ΥΠΕ Αττικής
3. Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Νοσοκομείου
4. Προϊστάμενος ΤΥ
5. ΠΟΕΔΗΝ


ΘΕΜΑ: «Αυθαίρετη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας, κατηγορίας ΠΕ μηχανικών»

Κύριε Διοικητά

Πληροφορηθήκαμε (συν1, συν2) ότι παρανόμως και χωρίς προειδοποίηση περικόψατε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο συνάδελφό μας και μέλος της Ένωσής μας κ. Ε. Πέτσα.
Παρακαλούμε για την άμεση επανόρθωση αυτής της ενέργειας από μέρους σας, σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου