Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μπαράζ προσφυγών στο ΣτΕ κατά της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων




Του Παναγιώτη Στάθη

Την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε Κρήτη, Ηπειρωτική Ελλάδα και Ιούνιο, Αιγαίο ζητούν με νέες αιτήσεις τους στο ΣτΕ φορείς και επιβάτες.

Την ώρα που η διαδικασία φτάνει στο τέλος της και η σύμβαση αποτελεί ένα απο τα προαπαιτούμενα για τη χρηματοδότηση της χώρας, οι προσφυγές αυξάνονται με βασικό αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που αφορά την έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της σύμβασης παραχώρησης αναβάθμισης συντήρησης κ.λπ. των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Με τις νέες προσφυγές η περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Χανιών υποστηρίζουν ότι η σχετική πράξη του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής για έγκριση υπογραφής της σύμβασης από το ΤΑΙΠΕΔ παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία και διατάξεις του ενωσιακού δικαίου περί ανταγωνισμού ενώ θα οδηγήσουν σε αύξηση τιμών και μεταφοράς εμπορευμάτων θίγοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Τις παλαιότερες προσφυγές υπογράφουν Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ, Περιφερειακή Ενότητα Χανιών, η Γ’ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά τα περιφερειακά αυτά αεροδρόμια.

Με την αίτηση υποστήριζαν ότι παραβιάζονται διάφορες διατάξεις του Συντάγματος και του κοινοτικού δικαίου.

Οι νέες αυτές προσφυγές μαζί με παλαιότερες θα εισαχθούν τελικά στην Ολομέλεια ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου