Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφάλιση

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του έγινε από την Ολομέλεια το σχεδίου νόμου: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις». Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Εξάλλου, σημειώνεται ότι η ΝΔ είχε αποχωρήσει από χθες από τη συζήτηση του νομοσχεδίου και δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία.

www.dikaiologitika.gr

Η τελική του εκδοχή υπάρχει αναρτημένη ολόκληρη εδώ:


Στο επίμαχο άρθρο 39 (πρώην 38) έγινε μόνο μια τροπολογία (παράγραφος 9) η οποία ζητάει την καταβολή των αναδρομικών από 2011-2014 και λέει ότι θα καταβλήθούν σε ισόποσες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις μετά από σχετική απόφαση ΔΣ ΕΤΑΑ. Ζητάει δηλαδή άμεσα την καταβολή των αναδρομικών, τη στιγμή που εξαιρεί από τη μείωσης εισφορών χιλιάδες νέων (μετά το 93) συναδέλφων με οφειλές.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αναγκαστούν να τις καταργήσουν οριστικά.

5 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα, το ΔΣ ΕΤΑΑ αποφάσισε να καταβληθούν ή θα απαιτήσει να καταβληθούν μόνο αν βγάλει σχετική απόφαση; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ θα αφορά μόνο στον τρόπο καταβολής (πλήθος δόσεων, από πότε κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν κατάλαβα μετά απο αυτή την απόφαση περιμένει την ψήφο των Μηχανικών ο συριζα? Έξω οι γιαλαντζοί αριστεροί... Αν οι μηχανικοί πιστευουν αριστερά θα πρέπει να κατευθυνθούν στη γνήσια αριστερά και οχι στο μεταμφιεσμένο πασοκ με ολίγον απο δήθεν αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς ρίχνουμε με αποφασιστικότητα Όχι την Κυριακή για να φράξουμε το δρόμο σε αυτούς που θέλουν να μας εξοντώσουν οριστικά.
    Στη συνέχεια κυνηγάμε τους συριζαίους να φέρουν πραγματικούς νόμους υπερ των εργαζόμενων μηχνανικών και όχι αυτά τα ημίμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Πέρα απο ρουσφετολογικές προσλήψεις συγγενών και φίλων στα πρότυπα των προηγούμενων εγώ δεν ειδα κάτι... Α συγγνώμη βολέψαμε και τα παιδιά της ΕΡΤ οι υπόλοιποι ας πεθάνουν τι μας νοιάζει... Όσο είδαμε νόμους υπερ των εργαζόμενων αυτούς του 5+ μήνες άλλο τόσο θα δούμε και τους επόμενους...

      Διαγραφή