Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πως παρουσίασαν τα κανάλια τις συγκεντρώσεις της 29/6 και 30/6 υπέρ του Όχι και του Ναι

ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29/6 ΚΑΙ 30/6 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ


Ένα από τα κεντρικά στοιχεία της συνολικής εκστρατείας τρομοκράτησης του λαού που διεξάγεται αυτές τις μέρες είναι η «δημοσιογραφική κάλυψη» των τηλεοπτικών καναλιών.



Χωρίς να μπούμε σε ποιοτικά στοιχεία, παρακάτω δείχνουμε μια απλή ποσοτική σύγκριση, για το πως παρουσιάστηκαν τα συλλαλητήρια της 29/6 που έγινε από τους υποστηρικτές του όχι και της 30/6 από τους υποστηρικτές του «μένουμε Γερμανία».

Ενώ είναι πανθομολογούμενο και από τους ίδιους ότι το συλλαλητήριο των υποστηρικτών του όχι, ήταν κατά πολύ μαζικότερο και ενώ ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής μέτρων όπως το κλείσιμο των τραπεζών, κάτι που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την μαζικότητα του συλλαλητηρίου του όχι, η παρουσίαση της συγκέντρωσης του ναι ανάλωσε 13 φορές περισσότερο χρόνο από τα ιδωτικά κανάλια, από αυτή του όχι.

Είναι δείκτης και του διακυβεύματος αυτού του δημοψηφίσματος, αλλά και του ρόλου αιχμής του δόρατος του μαύρου μετώπου, που παίζουν τα κανάλια και τα άλλα ΜΜΕ. Τα κανάλια που ανήκουν στην ελληνική ολιγαρχία, εργολάβοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.λ.π.



Το πρώτο διάγραμμα δείχνει τον συνολικό χρόνο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που αφιερώθηκε ανά κανάλι στο κάθε συλλαλητήριο. Οι χρόνοι αφορούν τις συνδέσεις και τα ρεπορτάζ. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα συνεχή πλάνα που προβλήθηκαν από τη συγκέντρωση της 30/6 (θέλετε να σας πούμε αν προβλήθηκαν συνεχή πλάνα και από τη συγκέντρωση της 29/6 ή το μαντέψατε ήδη;)

Στα επόμενα διαγράμματα φαίνεται ο συνολικός χρόνος κάλυψης (στο κεντρικό δελτίο) που αφιερώθηκε στο σύνολο των έξι καναλιών (μαζί με την ΕΡΤ) και στο σύνολο των πέντε καναλιών (χωρίς την ΕΡΤ).


Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται αρκετά καθαρά και για όποιον έτρεφε (ακόμα) την παραμικρή αμφιβολία ο ρόλος των τηλεοπτικών καναλιών στην «αιχμή» του μαύρου μετώπου που ενεργοποιείται αυτές τις μέρες. Των καναλιών που (ας μην το ξεχνάμε) λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς να έχουν πληρώσει δεκάρα για τις συχνότητες που καταλαμβάνουν, που είναι ζημιογόνα και με τεράστια χρέη και παρ’ όλα αυτά παίρνουν αφειδώς καινούργια δάνεια από τις τράπεζες κατά παράβαση οποιουδήποτε κανόνα.



Το πως και ποιοι τα άφησαν ανεξέλεγκτα όλο το διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών είναι μια άλλη συζήτηση που θα πρέπει να ανοίξει μετά το δημοψήφισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου