Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ενός "Ναι" μύρια έπονται...

Το ΤΕΕ-ΤΚΜ αποφάσισε να μην εκροσωπεί πλέον τους μηχανικούς;

Tο ΤΕΕ-ΤΚΜ με απόφαση της Δ.Ε. μετά από έκτακτη συνεδρίασή του φέρεται να παίρνει θέση και μάλιστα ομόφωνη υπέρ του “ΝΑΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα.
Επειδή η ευθύνη αποφάσεων σαν αυτή που πήρε η Δ.Ε. είναι μεγάλη και εκθέτει το ΤΕΕ στη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που βιώνει τον εξευτελισμό του επαγγέλματος την τελευταία πενταετία νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια και τα τονίσω τα εξής τόσο προς τους συναδέλφους που πήραν αυτήν την απόφαση, όσο και προς όλους τους μηχανικούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις:

1. Ομόφωνη μπορεί να ήταν η απόφαση, αλλά αφού πρώτα η διαδικασία που επιλέχθηκε απέκλειε τρεις παρατάξεις (ΣΑΜ-ΑΕΠ,ΡΠΜ,ΠΚΣ) προφανώς αυτές που θα διαφωνούσαν με το ΝΑΙ στους δανειστές, καθώς την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση στο Λ.Πύργο και είχαν εκφραστεί ήδη ενστάσεις για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής τη συνεδρίασης της Δ.Ε.

2. Θέλω επίσης να τονίσω πως λόγω της εκλογής μου στο Δ.Σ. του συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης δεν είμαι μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΚΜ και ενώ ζητήσαμε να οριστεί η διεξαγωγή της συνεδρίασης κάποια άλλη μέρα προκειμένου να μπορέσει να γίνει η αντικατάστασή μου και να μπορέσουν να παρευρεθούν και τα υπόλοιπα κωλυόμενα μέλη, εντούτοις η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με τα μέλη της Δ.Ε. που στηρίζουν το προεδρείο.

3. Θεωρώ πως για τέτοιες σοβαρές αποφάσεις θα πρέπει να επιχειρείται και να εξαντλείται κάθε περιθώριο για την διεξαγωγή διαδικασιών που να εξασφαλίζουν την συσπείρωση του κλάδου ή τουλάχιστον τη συμμετοχή όλων και όχι την με κάθε τρόπο και στα γρήγορα επιβολής της μίας άποψης. Αλήθεια σε τι εξυπηρετεί τον κλάδο μας η λήψη απόφασης το ταχύτερο δυνατό, αν όχι την πιστή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών εντολών και επικοινωνιακή χρήση αυτής της απόφασης;

4. Αρά το ΟΜΟΦΩΝΑ είναι ουσιαστικά ψευδεπίγραφο και προσπαθεί συνειδητά να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να δώσει την ψευδέστατη εντύπωση πως όλος ο κλάδος σύσσωμος δια των εκλεγμένων του αντιπροσώπων υποστηρίζει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Η αλήθεια είναι πως όλες οι αποφάσεις του ΤΕΕ, αλλά και των συλλογικών φορέων των μηχανικών αντιπαρατίθενται με τις προτάσεις των δανειστών και απέχουν πολύ από το ΝΑΙ που προτείνει το προεδρείο του ΤΕΕ-ΤΚΜ.

5. Με αυτόν το τρόπο η ΔΕ του ΤΕΕ-ΤΚΜ με ευθύνη των παρατάξεων που το συνδιοικούν αποφάσισε να μην εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντα των μηχανικών!

6.Το ΝΑΙ που προτείνει σημαίνει ακύρωση των λίγων και ομολογουμένως πολύ μικρών και πρόσκαιρων νικών που πετύχαμε με πολύ κόπο και την αποδοχή των απαιτήσεων των δανειστών, δηλαδή:
α) ΝΑΙ στις αυξήσεις των εισφορών που επέβαλε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προσαρμογής με την τελευταία ασφαλιστική κατηγορία να είναι 6800ευρώ ετησίως
β) ΝΑΙ στην ληστεία των αποθεματικών του ταμείου μας για την εξυπηρέτηση του χρέους
γ) ΝΑΙ στο λεγόμενο “ανοιγμα” του επαγγέλματος. ΝΑΙ στην ασκηση του επαγγέλματος από απόφοιτους κολεγίων. ΝΑΙ την εξαφάνιση των αμοιβών αυτοαπασχολούμενων. ΝΑΙ στην κατάργηση των ΣΣΕ για τους μισθωτούς μηχανικούς. ΝΑΙ στα επι πληρωμή σεμινάρια και τον κατακερματισμό του αντικειμένου εργασίας μας.
δ) ΝΑΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και στην φορολόγιση από το πρώτο ευρώ που φέραν οι δανειστές. ΝΑΙ στο τέλος επιτηδεύματος, ακόμα και για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς.
ε) ΝΑΙ στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. ΝΑΙ στην αρπαγή μικροιδιοκτησίας μέσω των κατασχέσεων ακόμα και πρώτης κατοικίας μέσω του ΚΕΑΟ.

7. Επειδή το ΝΑΙ που προτείνετε αποτελεί μία κατάφωρη απόφαση ενάντια στον κλάδο που υποτίθεται πως εκπροσωπείτε
Επειδή το ΝΑΙ αναιρεί όλες τις αποφάσεις και διεκδικήσεις των συλλογικών οργάνων μας
Επειδή το ΝΑΙ αντιτίθεται στους ιδρυτικούς σκοπούς του ΤΕΕ σύμφωνα με τους οποίους το ΤΕΕ Μεριμνά για την είσπραξη των νομίμων αμοιβών, φροντίζει για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και προστασία του κύρους των μελών του”

Σας καλώ έστω την ύστατη στιγμή να υπερασπιστείτε τον κλάδο μας να πάρετε πίσω αυτήν την απόφαση ή να παραιτηθείτε!

Σαμδάνης Κώστας
πρώην μέλος της Δ.Ε. ΤΕΕ-ΤΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου