Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας: Ήρθε λοιπόν η ώρα ενός πρώτου μεγάλου ΟΧΙ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Η εφαρμογή για πέντε χρόνια των μνημονίων που επιβλήθηκαν από την τρόικα και την εγχώρια ολιγαρχία είχαν σαν αποτέλεσμα μια τεράστια κοινωνική καταστροφή. Η ανεργία έφτασε κοντά στο 30%, η πτώση του Α.Ε.Π. πλησίασε το 25%, μειώθηκε ο μέσος μισθός κατά 25% και το μέσο εισόδημα κατά 30%. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των μνημονίων που είχαν σα σκοπό α) να διασώσουν τις γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, αφού με αυτά μεταφέρθηκε το ελληνικό χρέος στην ΕΚΤ και στα ευρωπαϊκά κράτη που δάνεισαν την Ελλάδα για να συνεχίζει να αποπληρώνει τα χρέη β) να μειώσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων, έτσι ώστε η όποια οικονομική ανάκαμψη να γίνει με την αύξηση των κερδών προς όφελος των ανώτερων οικονομικά στρωμάτων και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στον κλάδο μας οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Με τις υπέρογκες αύξησες των ασφαλιστικών εισφορών, τις προσπάθειες για : απόδοση στοιχείων στον ΚΕΑΟ, το «άνοιγμα» του επαγγέλματος και πρακτικά την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων θέλουν την διάλυση των ταμείων, την εξώθηση της μεγάλης πλειοψηφίας εκτός ασφάλισης, στην μαύρη εργασία και την διάλυση της όποιας κοινωνικής ασφάλισης έχει απομείνει

Η απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα την Κυριακή στις 5/7 ανοίγει ένα νέο κύκλο εξελίξεων που θα κρίνει εν πολύς το αν ο λαός θα καταφέρει να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο από αυτό των μνημονίων και της λιτότητας δίχως τέλος.

Παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΕΛ που έφτασε να προτείνει η ίδια ένα πιο «ήπιο» μνημόνιο πολύ μακριά από το πρόγραμμα για το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός, ήταν τέτοια η αδιαλλαξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της λιτότητας που οδήγησε την κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση του δημοψηφίσματος για να αποφύγει μια μετωπική σύγκρουση με σύσσωμο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Ανεξαρτήτως των αυταπατών της κυβέρνησης ότι υπάρχει δυνατότητα για ένα συμβιβασμό υπέρ του λαού μέσα στην λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, ο ελληνικός λαός έχει μια ιστορική ευκαιρία να μπει δυναμικά στο προσκήνιο και να κάνει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μια πλειοψηφική λαϊκή βούληση για τον κατάργηση εδώ και τώρα των μνημονίων, της λιτότητας, του παράνομου και μη βιώσιμου χρέους, της ευρωφυλακής.

Ήρθε λοιπόν η ώρα ενός πρώτου μεγάλου ΟΧΙ. Το λαϊκό όχι στο δημοψήφισμα πρέπει να έχει το χαρακτήρα όχι μόνο της απόρριψης της πρότασης της τρόικας, αλλά και της απόρριψης των μνημονίων, και της απόρριψης της πληρωμής του χρέους. Αυτό το πρώτο όχι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τα επόμενα.

· Καλούμε όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή του σε κάθε αντιμνημονιακή κινητοποίηση του επόμενου διαστήματος
 
Στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015, λέμε OXI στη συμφωνία με την τρόικα, OXI στα παλιά και νέα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου