Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100, 114 75 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:210 64.64.282 FAX:210 64.61.296 e-mail emdydasattikis@tee.gr url: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 24 Ιούνη 2015


Αρ.Πρωτ.:4175


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στα πλαίσια της σχετικής στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη και συγκυριακή (κατά την έξοδό του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων από το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και του κ. Μάρδα (Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών), όπου:
  • Για το ν/σ αναφορικά με τις εκτός έδρας μετακινήσεις, μας διαβεβαίωσε ότι έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τις προτάσεις της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (συνημμένο στην αρ. πρ. 6841 σχετική ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), στοιχείο που μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί σε επόμενη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου ή στην πορεία του προς ψήφιση στη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κλάδος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολύμηνη απεργία – αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις του.
  • Για την «υπερβάλλουσα μείωση» δεν τοποθετήθηκε, παρ’ όλο που τον ενημερώσαμε για την εξώδικη διαμαρτυρία που του επιδόθηκε από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το θέμα (συνημμένο στην αρ. πρ. 6841 σχετική ανακοίνωση). Μας παρέπεμψε στη νομική του σύμβουλο, η οποία δεν έχει καμία πολιτική εξουσιοδότηση για την επίλυση του θέματος, οπότε αρνηθήκαμε τη συνάντηση μαζί της, θεωρώντας ότι υποβαθμίζει μια τέτοια συνάντηση τη θεσμικότητα του συνδικαλιστικού μας φορέα, λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπ’ όψιν και την αντιμετώπιση μας από την πλευρά του ίδιου του Υπουργού όπως παρατέθηκε παραπάνω.
  • Για τα υπόλοιπα μισθολογικά θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της κινητοποίησής μας, παραμένουν στο ακέραιο, ως διεκδικήσιμοι στόχοι, με κάθε άλλον εμπλεκόμενο από την κυβέρνηση.
Από την κινητοποίηση οφείλουμε να καταγράψουμε ότι η παρουσία των συναδέλφων υπήρξε ενθαρρυντική (μετά από μεγάλο διάστημα ομολογουμένως), δεν είχε βέβαια τη μαζικότητα που επιβαλλόταν με βάση και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε όμως, ότι συνεχίζοντας τις περιοδείες μας στους χώρους δουλειάς, η ενημέρωση και η επαφή με τους συναδέλφους θα αυξήσει την εγρήγορση και τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου