Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αφίσες για την κινητοποίηση της στο Υπουργείο την Τρίτη 16/6



Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

Παντεχνική κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), Τρίτη 16 Ιουνίου, 10πμ

Καταργείστε τώρα τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ
Όχι άλλος εμπαιγμός

Συνάδελφε

Σε δεκάδες παρεμβάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, του ΣΜΤ και του ΤΕΕ στο Υπουργείο Εργασίας, στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΕΤΑΑ το τελευταίο τετράμηνο γινόμασταν μάρτυρες της ίδιας επωδού.

Να περιμένουμε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική ασφάλιση μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, που θα ακυρώνει τις αυξήσεις εισφορών του Ν.3986/11 και θα επαναφέρει αναδρομικά το καθεστώς πριν από την 01/07/2011.

Το νομοσχέδιο δόθηκε σε διαβούλευση, αλλά ούτε η κατάργηση των μνημονιακών αυξήσεων περιλαμβάνεται, ούτε η παροχή περίθαλψης στους ανασφάλιστους συναδέλφους, ούτε η διαγραφή των ασφαλιστικών χρεών που σχηματίστηκαν λόγω ανεργίας, ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε η κατάργηση του ΚΕΑΟ.

O κόμπος έφτασε στο χτένι.
Μετά από 5 χρόνια ανεργίας, αναδουλειάς, συσσώρευσης χρεών, μετανάστευσης πρέπει κάτι να γίνει. Όσοι έγιναν κυβέρνηση μοιράζοντας υποσχέσεις στους μηχανικούς που εξαρτώνται από την δουλειά και την σύνταξή τους, ας φροντίσουν να τις τηρήσουν.

Συνάδελφε,
επί δυόμιση χρόνια ματαιώναμε με την παρουσία μας στο ΕΤΑΑ την εφαρμογή των αυξήσεων. Ήρθε η ώρα να τις καταργήσουμε οριστικά και να επιβάλλουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα προστάτη και όχι δυνάστη του κόσμου της δουλειάς.

Όλοι μαζί,
την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην μεγάλη παντεχνική κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταδίου 29.

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών Παρασκευή 12/06/2015 στις 7.30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε ρε παιδια αλλά σε έναν κοιμισμένο κλάδο... Εμείς που είμαστε 600+ χιλιόμετρα μακρια δεν μπορούμε να έρθουμε οι περισσότεροι που είναι κοντα κοιμούνται τον υπνο του δικαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας πάμε ο καθένας στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ, ας κυνηγήσουμε τους τοπικούς βουλευτές
    ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε

    είναι ζήτημα επιβίωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα μας είναι ότι θέλουμε να πληρώσουμε το Τσμέδε αλλά δεν μπορούμε... Και όσο το ποσό αυξάνεται τόσο πιο δύσκολα θα πληρωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή