Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ καλεί στη κινητοποίηση της Τρίτης 16/6

11.6.2015
Σε αγωνιστική κινητοποίηση κατά των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών καλεί το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων την Τρίτη, 16/6, ώρα 9:00, στο Υπουργείο Εργασίας.
Στις 30 Ιουνίου, ο ασφαλιστικός φορέας των μηχανικών (ΕΤΑΑ) έχει προγραμματίσει να αναρτήσει την πρόσκληση για καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του πρώτου εξαμήνου του 2015, που θα περιλαμβάνουν αμείωτες τις υπέρογκες μνημονιακές αυξήσεις και θα πρέπει να καταβληθούν με προθεσμία την 31 Ιουλίου.
Απέναντι σε αυτή την αθέτηση της ρητής προεκλογικής δέσμευσης από τις  σημερινές κυβερνητικές δυνάμεις, για την άμεση κατάργηση των μνημονιακών αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν ήδη αποδειχθεί καταστροφικές, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και τα ίδια τα έσοδα του Ταμείου, το ΔΣ του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων:
Καλεί τους αρχιτέκτονες σε αγωνιστική διαδήλωση, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)την Τρίτη, 16/6, ώρα 9:00, διεκδικώντας:

Να καταργηθούν άμεσα οι μνημονιακές αυξήσεις στις εισφορές.

Να ανασταλεί ανάρτησης της πρόσκλησης για την καταβολή εισφορών από το ΕΤΑΑ, μέχρι να γίνει η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Καλεί όλους τους φορείς των μηχανικών, όλους τους συναδέλφους καθώς και τους συνασφαλισμένους άλλων κλάδων στο ΕΤΑΑ, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην επείγουσα αυτή κινητοποίηση.

Δηλώνουμε ότι δεν απεμπολούμε την διεκδίκηση των λοιπών ζωτικής σημασίας αιτημάτων που διατυπώνονται στην από 2/6 απόφαση του ΔΣ των Αρχιτεκτόνων της Αττικής για το Ασφαλιστικό, με πιο κρίσιμα, το αίτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, την αναδρομικότητα της μείωσης των εισφορών, την επαναφορά της αρμοδιότητας για αναγκαστική είσπραξη οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία με κατάργηση του ΚΕΑΟ, κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ των αρχιτεκτόνων της Αττικής, έχει καλέσει τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς των μηχανικών για δημιουργία συντονιστικού οργάνου παντεχνικής δράσης για το ασφαλιστικό. Στόχοι είναι τόσο η ικανοποίηση ενός συνόλου κοινών άμεσων αιτημάτων, όσο και η σύντομη σύνταξη ενός διαφορετικού συνολικού ασφαλιστικού συστήματος για τους μηχανικούς, που θα αποτελέσει πρόταση των μηχανικών προς την κοινωνία. Για το τελευταίο ζητούμενο έχει ήδη προταθεί διεξαγωγή ημερίδας περί το τέλος του Ιουνίου, με συμμετοχή μελετητών του ασφαλιστικού.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ
Απόφαση ΔΣ Τμήματος Αττικής ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, της 2/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου