Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμΑναρτούμε καλέσματα από ΣΜΤ και ΑΔΕΔΥ, που αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.
  Η Κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους.   Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Απαιτούμε αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών, αρχής γενομένης από το άμεσο «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016(!) που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους. Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και άσκηση πολιτικών εξάλειψης της ανεργίας.   Στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 6:30μμ, διεκδικώντας την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.   Αποφασίζει, επίσης, να συνδιοργανώσει νέα πανεργατική – παλλαϊκή κινητοποίηση, στο Σύνταγμα, μέσα στις επόμενες ημέρες, με το ίδιο πλαίσιο, απευθύνοντας πρόσκληση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοίκητές οργανώσεις για συντονισμό και κοινή δράση.   Σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Η 11η Ιούνη είναι μέρα αγώνα!
Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο. Καμία υποταγή σε δανειστές - «θεσμούς» - κεφάλαιο.
HomeΌλοι στο συλλαλητήριο αντίθεσης στη συμφωνία και αντεπίθεσης των εργαζομένων, Πέμπτη 11 Ιούνη, Προπύλαια, 7.00 μμ
Οι τελευταίες εξελίξεις, διαλύουν τις όποιες αυταπάτες περί «διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς». Επί της ουσίας τόσο οι «προτάσεις» των δανειστών, όσο και αυτές της κυβέρνησης, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, αποτελούν σχέδια νέων μνημονίων, με πρόσθετα μέτρα άγριας λιτότητας και φορομπηξίας.
Οι «προτάσεις» και η στάση των δανειστών αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι οι λεγόμενοι «θεσμοί» (τρόικα) της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι αδίστακτοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, είναι δύναμη κρούσης της πιο άγριας υποδούλωσης των λαών, που θέλουν να σαρώσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με τις Συνθήκες και τους νόμους της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «αφοσιωμένη», στην επίτευξη της νέας συμφωνίας, έχει αποδεχτεί την παγίωση και τη συνέχιση του μνημονιακού πλαισίου. Οι «προτάσεις» της προς τους δανειστές, κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση. Περιλαμβάνουν κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, πρωτογενή πλεονάσματα, συνέχιση των άθλιων εργασιακών σχέσεων, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, με το χρέος να παραμένει, ως μόνιμος μοχλός αιμοδοσίας του λαού προς το κεφάλαιο και τους δανειστές.
Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θέτει το δίλημμα «μέτρα με το σχέδιο των δανειστών ή μέτρα με το σχέδιο της κυβέρνησης», καλώντας το λαό να συμπαραταχθεί στην υπεράσπισή των «προτάσεων» της, ως «πατριωτικό καθήκον».
Το δόγμα «ούτε σύγκρουση- ούτε υποταγή» και του «έντιμου συμβιβασμού» στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και στους εργοδότες, οδηγεί τελικά στην αποδοχή του σφαγείου των προηγούμενων Μνημονίων, σε νέα αντιδραστικά μέτρα και στη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Να γεμίσουν οι δρόμοι ξανά!
Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Δεν υπάρχει περιθώριο για ανοχή και πίστωση χρόνου. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποταγής, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να γκρεμιστούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.
Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία των εργαζόμενων, μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές και θα ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας. Σπάζοντας την καταστροφική ανάθεση και την υποταγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο ένα ανασυγκροτημένο και μαχητικό εργατικό κίνημα.
ü  Καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική
ü  Ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
ü  Να βγουν οι εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο, να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών επιδιώκει την κοινή δράση και το συντονισμό, με κάθε σωματείο που αντιπαλεύει την πολιτική υποταγής στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για την οργάνωση γενικής απεργιακής απάντησης, διακλαδικού συντονισμού και αγώνα διαρκείας.
Καλούμε όλους εργαζόμενους και τα σωματεία, να συμβάλουν ώστε η 11 Ιούνη να αποτελεί ένα νέο μεγάλο σταθμό, για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου